Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2016

Bengkak Susu Hilang Lepas Telan Lecithin

Assalamualaikum

Ni nak cerita pasal bengkak susu.siapa pernah alami memang taula betapa sakitnya rasa.breast dah keras macam batu.sakit pulak tu.

Masa berpantang haris,saya pernah kena bengkak susu ni sampai demam! Masa tu 1st baby xde pengalaman,panggil bidan urut,aduhai sakit giler!!anak pulak macam susah nak minum sebab breast keras,lepas tu macam xpuas maybe sebab ada clog kot.

Tak lama lepas tu masa 6bulan,dan 9bulan saya ada juga sesekali kena semula.tapi masa ni dah dapat tips dari kawan shaklee saya.apa dia?

Tips Hilangkan Bengkak Susu

1)
 ambil 6biji Lecithin sekaligus
2)urut breast ketika susu kan anak.urut learah nipple
3)tuam dengan air panas atau tungku dekat breast tu

Masa anak kedua,saya da siap siap beli Lecithin,add on dalam set berpantang saya.tujuannya untuk melancarkan susu badan.saya bersalin masa hari raya.kalau kena bengkak susu,nak urut mana nak cari bidan?berpantang kt hulu langat,bukan kampung mana pun.semua org balik kampung.termasuk bidan saya.

Alhamdulillah,selama b…