Skip to main content

Bengkak Susu Hilang Lepas Telan Lecithin

Assalamualaikum

Ni nak cerita pasal bengkak susu.siapa pernah alami memang taula betapa sakitnya rasa.breast dah keras macam batu.sakit pulak tu.

Masa berpantang haris,saya pernah kena bengkak susu ni sampai demam! Masa tu 1st baby xde pengalaman,panggil bidan urut,aduhai sakit giler!!anak pulak macam susah nak minum sebab breast keras,lepas tu macam xpuas maybe sebab ada clog kot.

Tak lama lepas tu masa 6bulan,dan 9bulan saya ada juga sesekali kena semula.tapi masa ni dah dapat tips dari kawan shaklee saya.apa dia?

Tips Hilangkan Bengkak Susu

1)
 ambil 6biji Lecithin sekaligus
2)urut breast ketika susu kan anak.urut learah nipple
3)tuam dengan air panas atau tungku dekat breast tu

Masa anak kedua,saya da siap siap beli Lecithin,add on dalam set berpantang saya.tujuannya untuk melancarkan susu badan.saya bersalin masa hari raya.kalau kena bengkak susu,nak urut mana nak cari bidan?berpantang kt hulu langat,bukan kampung mana pun.semua org balik kampung.termasuk bidan saya.

Alhamdulillah,selama berpantang saya amalkan lecithin,tak kena bengkak susu,malahan susu makin melimpah dari menyusu Haris dulu!suami dan mak saya pun terkejut.sekali pam,sebelah breastboleh dapat sebotol.malam kena bangun pam kalau tak,tak dapat tido sebab breast penuh. Murah rezeki adik,banyak susu mama

Selepas 3bulan,saya terkena semula serangan bengkak susu.masa tu da stop ambil lecithin sebab rasa makin kurus pulak.masa kena tu cepat tengok balik botol lecithin,mujur ada lagi.cepat telan 6biji lecithin.
Alhamdulillah lepas dlm 3jam,bg anak minum,rasa semakin lega breast.

Oleh itu,saya memang pastikan lecithin sentiasa ada.walaupun kadang culas nak ambil.tapi ibu menyusu nak lancarkan susu,saya syorkan ambil lecithin. Lebih lagi masa berpantang. Sebabnya lecithin berfungsi sebagai pengemulsi atau pemecah lemak.boleh memecah masalah lemak susu penyebab liang susu tersumbat,dan mengakibatkan bengkak susu.



Nak dapatkan lecithin dengan harga promo?sah pada november 2016 sahaja
Jom Whatsapp aina 0193990149

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…