Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2015

TEKANAN DARAH TINGGI TAK TURUN TURUN SAMPAI TAKUT DAH NAK CEK KAT KLINIK

Assalamualaikum w.b.t.
Masalah darah tinggi boleh dikatakan penyakit yang biasa di Malaysia ni. Bukan biasa apa, biasa dengar sebab ramai pengidapnya. Darah tinggi ni, boleh dikatakan penyakit yang boleh mengundang kepada penyakit lain seperti sakit jantung dan strok.



Rakyat Malaysia ramai yang tidak sedar yang mereka mengidap tekanan darah tinggi dan juga tinggi kolestrol.

Simptom mengidap tekanan darah tinggisakit kepalakeletihansakit dibahagian lehersakit dadakesukaran bernafasdenyutan jantung tidak teratur Masalah darah tinggi ini jika tidak dikawal boleh membawa penyakit yang lebih serius seperti sakit jantungkegagalan buah pinggangstrokTekanan darah yang sihat ialah 120/80 Anda perlu mula berjaga jaga jika tekanan darah anda sudah mula capai 140/90 kerana ini adalah indikator kepada penyakiT darah tinggi. Angka pertama dikenali sebagai sistolik, dan angkah dibawah dikenali sebagai diastolik.
Untuk masalah darah tinggi ni, saya nasihatkan anda ambil vitamin Omega Gurad dan Garlic…

MENGANDUNG LAGI??

Assalamualaikum w.b.t.

Huhu, tajuk kontrovesi dah tu..huhuhu

Haris dah nak masuk 1y9m..Ainaa pun dengan husband dah bersedia nak baby baru..Dah 2 bulan Ainaa consume GLA complex sekali dengan B complex with folic acid sebagai persediaan. Period aina ok je, yelah untuk persediaan lah kata kan.

Berusaha dan berharap dikurniakan anak perempuan Dan untuk pregnancy kali ni, ainaa guna ovulation test strip untuk tahu bila waktu subur. Kali ni memang crucial sikit la sebab kami nak berusaha untuk dapatkan anak perempuan pula. Jadi, kalau ikutkan theory, kena bersama masa hari dapat 2line terang. So memang celup mencelup la kejenya.
Hari subur aina biasanya range antara CD17 - CD21 paling lambat. CD=cycle day.. (nak tahu bagaiman kira hari subur, sila klik disini). So aina akan mula test mula CD16 supaya tak terlepas 2 line terang tu. Boleh klik disini unuk tahu petua nak dapatkan anak perempuan dan anak lelaki.
Kita berusaha, kemudian tawakal kan. Tak salah ikut petua dan teori, namun, akhir…

CASH ON DELIVERY @COD PRODUK SHAKLEE DI HULU LANGAT AMPANG, PUCHONG

Assalamualaikum w.b.t
Selalu dah hantar barang atau orang kata C.O.D yang maknanya cash on delivery. tapi selalunya tak ambil gambar.ha, ni ada gambar bolehla letak satu kat sini, nak kata bukti la, boleh je nak cod.kiranya trusted seller la ye!
Ramai yang prefer cod ni berbanding pos.  sebabnya:

nak jimat.nak elak kos pos.boleh jimat dlm RM6, ada seller caj RM7 minimum kos pos.tak percaya atau takut kena tipu. yela, takut duit dah bank in, tapi barang tak sampai sampai.beli barang dari kawan atau saudara terdekat.bila ada event nak jumpa, terus bayar dan dapat barang Berdasarkan pengalaman saya ada customer lebih prefer jumpa di meetpoint.ada yang lebih suka jumpa dirumah. meetpoint ni biasanya di mall, ataupun di pejabat. kalau pejabat ni, jumpa time lepas waktu kerja lah biasanya. kalau mall, masa hari cuti.
Kalau hantar terus dirumah customer, ikut availability mereka. kalau yang hantar kerumah ni biasa borak lama.masa awal beli barang cerita cara nak guna.bila dah repeat order, c…

JANGAN LEPASKAN PELUANG DAPATKAN FREE VITALEA!!!

Assalamualaikum w.b.t.
Oh october bakal berakhir tak sampai seminggu pun lagi. ini bermakna promosi free vitalea pun berakhir..waaaa sedihnya!!
Pada anda yang belum tahu, meh nak habaq mai
Sehingga 31 Oktober 2015,
ANDA LAYAK DAPAT FREE VITALEA DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE!! Macammana nak mendaftar sebagai ahli? Anda hanya perlu whatsapp aina 019 399 0149lepas tu anda perlu beli mana mana produk shaklee, dan daftar sebagai ahli hanya dengan harga RM79.50Kemudian anda akan dapat free VITALEA yang berharga RM88.75!! bestkan?rugi tau kalau tak dapatkan. lepas ni kalau daftar sebagai ahli, tak dapat dah free Vitalea ni Sebenarnya promosi ni sempena nak meraikan 100 tahun multivitamin Vitalea ni di pasaran. ha..lame kan?so memang terbuktila berkesan kan sebab telah menjadi pilihan pengguna di seluruh dunia selama 100 tahun tau!
Apa lagi, sebelum terlambat, menyesal nanti, jom cepat whatsapp aina.
AINAA
019 399 0149
PENGEDAR SHAKLEE
COD HULU LANGAT, AMPANG, PUCHONG

CHROMATIC SEMINAR: SIMPLY THE BEST

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah, dah masuk tahun baru dah kita ye!.semalam masa cuti maal hijrah, Aina join event Chromatic Seminar: Simply the Best namanya! kelas ni bertempat ni supermom office, Shah Alam. kelas ni start pagi, tapi pagi ainaa ada hal, so, ainaa sempat join separuh hari punya event je..tapi, alhamdulillah, berbaloi join! kalau tak join, memang teramatlah rugi


Sebenarnya pagi tu, presenter banyak kongsi pengalaman dan tips mereka jalankan perniagaan shaklee ni..tapi tu la, aina tak sempat dengar..
Sesi petang, adalah kelas instagram.fuh, ni memang favourite punya sesi la ni.. kelas instagram belajar apa?kami belajar cara bagaimana nak tambah followers di instagram, dan bagaimana nak schedule post di instagram. kebaikannya schedule post ni adalah, kita dah boleh set dah apa kita nak post untuk hari yang akan datang. mungkin, kita nak pergi bercuti yang line internet tak berapa laju ke, nak balik kampung nanti sibuk ke kan..tapi marketing, promotion kena jalan juga…

VITAMIN E PROMO OKTOBER 2015, BUY 2 AT 50% ONLY!!

Assalamualaikum w.b.t
Promo oktober bulan ni, yang best nye ialah Vitamin E Beli 2, pada harga 50% sahaja. Macammana tu?
Maknanya, beli 2 botol, tetapi bayar harga 1 botol sahaja. macam buy 1 free 1 la jugak nye.. Promo ni tengah rancak! Dengar kata dekat cawangan shaklee banyak habis dah!. Tapi di HQ masih ada, jadi masih boleh online lagi.

Apa khasiat Vitamin E?  Banyak khasiat Vitamin E ni, anda juga boleh baca di sini
Secara ringkasnya, Vitamin E ini bertindak sebagai
Awet mudaMembaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMSMengurangkan parutMeningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanitaKulit dan rambut sihat, cantik & lebatMerawat masalah keintimanMerawat masalah seksual lelakiVitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadiMengelakkan keguguran kandungan Yang bestnya Vita-E complex shaklee ni sebab ia mengandungi selenium dan juga grape seed extract.  Kebaikan kesihatan grape seed extract 1.Menyingkirkan radikal bebas
2.Mengurangkan radang (inflammato…

TIMBA ILMU DI KELAS ENERGIZED IRON MILLIONAIRES

Assalamualaikum w.b.t
Raya haji tahun ni tak balik kampung beraya.sebab mama pun tak ke mana..nak balik penang rasa macam akan jem yang teruk je bila nak balik nanti.sebab cuti sekolah seminggu, cuti raya kali ni pun panjang jugak, pasti ramai yang balik kampung. Oleh kerana raya puasa yang lepas pun dah balik penang, so tak de isu sangatla tak balik raya haji.hehe
Lagipun, kami balik minggu hadapan, lagi tenang.yela dah ada anak ni, kalau boleh tak nak terlibat dalam jem ni, sebab anak mulalah nak meragam. Siapa yang ada anak kecil, memang tak suka jem jem ni kan?

Upline saya, yang kami panggil Neni jiha, or nama nya Najihah Razali, jemput kami untuk hadiri Kelas Energized. kelas ni berlangsung pada 26 September 2015 pada hari sabtu. 

Mula mula tengok isi dulu..Wow, Asas marketing plan.. bab kira UV ni, saya ala ala je. Takdela master sangat.so memang eloklah pergi kelas. lagipun pergi kelas, ada cikgu ni senang nak belajar, tak tahu boleh terus tanya.dulu pernah belek business manu…

PROMO COMBO SET KESUBURAN OKTOBER 2015

Assalamualaikum..
Sempena bulan Oktober ini, aina nak buat set combo, set yang lebih jimat, sesuai untuk anda yang ingin hamil!
Set ni, aina gandingkan set kesuburan shaklee dan ovulation test strip, juga pregnancy test strip.Set combo ni dah termasuk kos postage.Jadi, hanya perlu bank in nilai set combo sahaja..
Ni Set combo yang menarik tuuuuu
Untuk anda yang haid tak teratur atau haid teratur, tapi tak berjaya hamil lagi. memang sesuai ambil set kesuburan basic nih.

Anda nak hamil, tetapi ada masalah haid tak teratur?tak tahu bila waktu subur anda?
kerap senggugut?keputihan?

jangan risau, ada penyelesaian nya.ni lah set kesuburan optimum, sesuai dengan anda! kenapa?
GLA complex membantu menyeimbangkan hormon dan menyediakan persekitaran yang sesuai untuk persenyawaan di dalam rahim.

B complex with folic acid dapat mengelakkan kandungan daripada mengalami kecacatan tulang belakang

Alfalfa : bertindak seperti kacip fatimah.membantu dalam kecantikan dalaman wanita. elok untuk mengatasi…