Skip to main content

CHROMATIC SEMINAR: SIMPLY THE BEST


Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah, dah masuk tahun baru dah kita ye!.semalam masa cuti maal hijrah, Aina join event Chromatic Seminar: Simply the Best namanya! kelas ni bertempat ni supermom office, Shah Alam. kelas ni start pagi, tapi pagi ainaa ada hal, so, ainaa sempat join separuh hari punya event je..tapi, alhamdulillah, berbaloi join! kalau tak join, memang teramatlah rugi


Sebenarnya pagi tu, presenter banyak kongsi pengalaman dan tips mereka jalankan perniagaan shaklee ni..tapi tu la, aina tak sempat dengar..

Sesi petang, adalah kelas instagram.fuh, ni memang favourite punya sesi la ni..
kelas instagram belajar apa?kami belajar cara bagaimana nak tambah followers di instagram, dan bagaimana nak schedule post di instagram. kebaikannya schedule post ni adalah, kita dah boleh set dah apa kita nak post untuk hari yang akan datang. mungkin, kita nak pergi bercuti yang line internet tak berapa laju ke, nak balik kampung nanti sibuk ke kan..tapi marketing, promotion kena jalan jugak kan?ha, itu la schedule post ni dapat membantu.

Ni antara gambar yang dapat saya kongsikan ketika tengah tengah belajar tuu

semua sibuk cek hp masing masing masa tengah belajar instagram nih
kena dengar betul betul nih, nanti nak ajar orang lain pulak..hihi
sesi kongsi kongsi cerita



ni masa rehat, baru lepas makan.borak borak



Hehe best tau!bukan belajar biasa-biasa.hand in tau.terus buat. lagi satu yang best ialah, kelas ni free!
Beruntung sangat sebab upline aina yang tak lokek nak berkongsi ilmu dan support downline yang lain. Orang nak bagi ilmu, free lagi, baiklah kita kejar kan?

Group kami memang selalu adakan kelas tentang nutrisi, marketing skill, dan ada juga aktiviti lain, macam family day. tapi tahun ni family day tu belum lagi.heheh

Last sekali, ni gambar ahli yang join seminar nih

Yang duduk tu presenter untuk hari ni. Yang tengah tu kira 'moyang' saya.hehe.upline pangkat moyang la kiranya. kami semua satu group di bawah moyang saya ni, Ainul Mustafa, dan group kami dinamakan Chromatic. 

Baiklah, sampai disini dulu cerita shaklee saya.
Untuk anda yang berminat nak jadi sebahagian dari group kami, boleh terus hubungi saya ok!




AINAA
0193990149
PENGEDAR SHAKLEE HULU LANGAT, AMPANG, PUCHONG

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Kelas Antenatal di Hospital Ampang

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite pasal pengalaman pegi kelas antenatal di Hospital Ampang..masa awal2 preggy dulu xtau pun kewujudan kelas ni..pastu da bace majalah, blog..rase cam best plak..kredit to blog http://achikani.blogspot.com/2012/10/kelas-antenatal-di-hospital-ampang.html dan http://al-suria.blogspot.com/2013/04/antenatal-class-hospital-ampang.html.. Kepada sesiapa yang berminat nak mengikuti kelas antenatal kat hospital Ampang ni boleh la hubungi nombor kat bawah ni untuk buat reservation n nak tanya pape..
Klinik O&G Hospital Ampang : 03-42896087 
Saya gi kelas ni masa 26 Disember 2013..hehe..da lame tapi baru nak cite kn?xpe2..bolehla nk refresh sket. Apa yang dipelajari dari kelas antenatal ni?haaaa..korang mesti nak tau kn?.ok..kat sini saya tunjuk jadual die..

ni adalah pamplet yang diorang bagi masa kat kelas tu..klas ni PERCUMA tau! n hanya diadakan setiap hari Khamis minggu ke-empat..seeloknya suami pun kena ikut sekali..tapi malangnye disaat-saat akhir..comp…