Skip to main content

TIMBA ILMU DI KELAS ENERGIZED IRON MILLIONAIRES

Assalamualaikum w.b.t

Raya haji tahun ni tak balik kampung beraya.sebab mama pun tak ke mana..nak balik penang rasa macam akan jem yang teruk je bila nak balik nanti.sebab cuti sekolah seminggu, cuti raya kali ni pun panjang jugak, pasti ramai yang balik kampung. Oleh kerana raya puasa yang lepas pun dah balik penang, so tak de isu sangatla tak balik raya haji.hehe

Lagipun, kami balik minggu hadapan, lagi tenang.yela dah ada anak ni, kalau boleh tak nak terlibat dalam jem ni, sebab anak mulalah nak meragam. Siapa yang ada anak kecil, memang tak suka jem jem ni kan?


Upline saya, yang kami panggil Neni jiha, or nama nya Najihah Razali, jemput kami untuk hadiri Kelas Energized. kelas ni berlangsung pada 26 September 2015 pada hari sabtu. 


Mula mula tengok isi dulu..Wow, Asas marketing plan.. bab kira UV ni, saya ala ala je. Takdela master sangat.so memang eloklah pergi kelas. lagipun pergi kelas, ada cikgu ni senang nak belajar, tak tahu boleh terus tanya.dulu pernah belek business manual, macam pening terus tutup. Saya memang bab math ni memang lemah.hihi. lepas ni boleh ajar anak anak shaklee saya pulak kan,.

TENGAH BELAJAR CARA KIRA UV

Kedua, Tips ke bangkok. Tips ke bangkok ni sama macam entry sebelum ni, yang dekat IOI City Mall.yang penting kena bagi tahu orang tentang trip ni..apa yang best dan apa qualification nya.nak tahu?baca link ini

Ketiga skrip SID PRO iaitu skrip Follow up customer
Yang ni best dan banyak membantu saya juga.sebelum ni, ada juga hadiri kelas marketing kan..yang dulu tu, aplikasi juga.tapi ada tambahan dari kelas ni, yang boleh saya tambahkan lagi.yela, cara layan customer, cara nak follow up macamana. memang best!

Saya suka hadiri kelas macam ni, selain menimba ilmu, merapatkan ukhwah, dan menaikkan motivasi juga. InsyaAllah, lepas ni akan ajak anak shaklee saya join. Dengan aktiviti macam ni, kita boleh tanya pengalaman mereka layan customer macammana, dan boleh juga dapatkan pengetahuan tentang produk juga.

Saya bersyukur sebab group shaklee saya sangat membantu antara satu sama lain. Asalkan kita grab opportunity yang ada. Macam join kelas, join aktiviti..kan

Tak lama lagi, neni cakap nak buat family day pulak.hehe..best juga kan aktiviti santai juga sekali sekala.

Ok, sampai disini dulu, nanti kita update aktiviti kita lagi ye!

AINAA
019 399 0149
PENGEDAR SHAKLEE AMPANG, HULU LANGAT, SELANGOR

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Kelas Antenatal di Hospital Ampang

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite pasal pengalaman pegi kelas antenatal di Hospital Ampang..masa awal2 preggy dulu xtau pun kewujudan kelas ni..pastu da bace majalah, blog..rase cam best plak..kredit to blog http://achikani.blogspot.com/2012/10/kelas-antenatal-di-hospital-ampang.html dan http://al-suria.blogspot.com/2013/04/antenatal-class-hospital-ampang.html.. Kepada sesiapa yang berminat nak mengikuti kelas antenatal kat hospital Ampang ni boleh la hubungi nombor kat bawah ni untuk buat reservation n nak tanya pape..
Klinik O&G Hospital Ampang : 03-42896087 
Saya gi kelas ni masa 26 Disember 2013..hehe..da lame tapi baru nak cite kn?xpe2..bolehla nk refresh sket. Apa yang dipelajari dari kelas antenatal ni?haaaa..korang mesti nak tau kn?.ok..kat sini saya tunjuk jadual die..

ni adalah pamplet yang diorang bagi masa kat kelas tu..klas ni PERCUMA tau! n hanya diadakan setiap hari Khamis minggu ke-empat..seeloknya suami pun kena ikut sekali..tapi malangnye disaat-saat akhir..comp…