Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

CARA SAYA ATASI DIABETES KETIKA HAMIL

Assalamualaikum..
Hmm..Ujung bulan Jun aritu..saya pun pergila buat buku merah dekat Klinik Kesihatan Bandar Botanik, Klang..sumenye ok..bulan 7 doktor scan untuk tengok kantung baby..alhamdulillah..degupan jantung ada n kantung pun ok..lega sangat!ni ade pic nye..


Masa bulan 8..2 Ogos 2013..time da nak raya da xsilap..doktor suruh datang minum air gula...sebab berat badan saya turun mendadak..yela..3 kg kot dalam masa sebulan..masa 2 bulan 1st ni mmg terukla..dengan loyanye..anginnye..kena plak time bulan puasa..xkanla xpuasa sebulan kot???mampu ke nak ganti nanti?saya pun selang2 hari la puasa..saya pun pergila klinik minum air gula tu..huh..pekat gilerrrr..banyak p lak tu..cawan die besar kot? jenuh jugakla nak habiskan..sebelum minum amik darah..pas dua jam minum amik darah lagi..pastu balik..hihihi
5 Ogos 2013..pagi..Klinik kesihatan call..alamak pehal plak ni?angkat je la..nurse tu bagitahu result dr air gula saya tu tinggi..so saya disahkan GDM dan doktor suruh datang ke klinik …

Pengalaman di sahkan pregnant

Assalamualaikum..
Hehe..ni first entry saya..baru nak berkenalan dengan blog2 ni.. Sebenarnye hati tergerak nak tulis blog ni sebab saya pun selalu bace blog orang..lagi2 sejak preggy ni..n banyak yang saya belaja dari blog2 orang ni...so tergerakla ati nak buat blog..supaya saya pun boleh berkongsi pengalaman dengan anda semua..
ok la...first nak cerita pengalaman yang xkn dapat dilupakan..ape lagi..mengandung anak pertama la..hihi..ingat lagi masa mula-mula dapat tau saya preggy..time tu period datang lambat..rasenye dalam 3 hari je lmbt..sebab kitorang ni mmg tengah berusaha nk kn baby..so mmg berdebarla bile period dtg lmbt..so ari ketiga missed period tu saya gi bli pregnancy test kt guardian pas balik kerja..masuk kt guardian tu..pilih nk yg mane..sebab da curious sgt..so saya beli yang paling mhl..dekat rm30 jgkla sbb nk highly accurate..hihi..
dari pembacaan kt internet n kt kertas dlm kotak pregnancy test tu..die kate better cek mase awal pagi..urine first pas bangun tido..so sa…