Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2015

CARA ATASI GASTRIK DENGAN BERKESAN

Assalamualaikum w.b.t
Anda sibuk? Sampai tak sempat nak breakfast, tak sempat nak lunch, tak sempat nak dinner jugak? ni memang sibuk betul ni..heheh..yela kadang tu sibuk dengan kerja, balik rumah, sibuk nak siapkan anak pulak kan..lepas tu lupa yang diri sendiri pun tak makan lagi..Akhirnya kena gastrik! Aduh..bila sakit, lagila semua kerja terbengkalai kan?
Gastrik ni simptomnya sakit pedih ulu hati, lepas tu banyak angin dalam perut..kan..sebabnya?sebab perut selalu dibiarkan kosong, maka asid dalam perut tu akan menghakis dinding perut dan esophagus, sebab tu rasa sakit dekat ulu hati.
Cuba ambil ESP Kenapa aina syorkan ambil ESP?ESP ni bersifat alkali, jadi ia akan meneutralkan asid dalam perut anda. ESP ni mengenyangkan dan lama rasa kenyangnya tu..jadi, pagi anda minum ESP, tak kisahla nak minum ESP sahaja or nak campur dengan buah ke, milo ke...dah cukup mengenyangkan. lepas tu ESP ni rasa kenyang tu lama.kenapa?Sebab ESP ni Glisemik index dia rendah..maknanya tenaga akan di…

DAPAT FREE SAMPLE SUSU FORMULA

Assalamualaikum w.b.t
Hari ni nak kongsi cerita..ni kisah lama tapi saje nak cerita jugak.hihi
Bulan 5 hari tu masa aina ke indonesia aina kena cirit birit.dan masa tu rasa dehydrated jugak la..Masa tu haris asik nangis je.menyusu, lepas tu xspai sejam nak menyusu.masa tu memang aina full bf lg.walaupun haris ni da makan macam2, dia nak mnyusu jugak.bayangkanlah dengan kita ni cirit biritm air banyak keluar dari badan, so aina rasa sebab tu kot susu kurang, dan haris tak kenyang kenyang.memang stress sgt time tu.
Balik ke Malaysia aina ambil alfalfa tapi tak jadi.alfalfa ni aina tak boleh ambil lebih dari 3 biji sebab haris akan sembelit dan najis akan jadi keras.bila ambil 2 biji ada susu tapi still tak cukup.dari dulu alfalfa ni tak sesuai dengan haris ni, aina ambil esp je.tapi memang kali ni tak jadi jugak. buat power pumping, huh, padahal haris hampir setiap setengah jam kot nak menyusu je, memang macam tak boleh buat apa.merengek je.. lepas tu beli pil habbatussauda, try umma l…

HAID KEMBALI TERATUR DENGAN GLA COMPLEX

Assalamualaikum w.b.t
Bersawang dah blog ni..lama tak update.tapi rindu juga nak berblogging smula..ni amik semangat semula..hihi
Hari ni nak cerita tentang testimoni customer saya.customer ni dekat je.duduk taman sebelah je dari rumah aina.taman wawasan hulu langat.customer ni memang prefer cod..rupenye memang dekat je rumah dia.heheh
Akak ni sebelum ni ada masalah haid tak menentu, iaitu salah satu tanda awal menopous.tapi masalahnye, haid nya tak berhenti smpai hampir sebulan. Akhirnya dia tertarik nak cuba GLA Complex
Untuk customer ni, disebabkan haid tak menentu jadi saya suggest dia makan 2 biji sehari. Alhamdulillah setelah sebulan, habis sebotol, bulan depannya haid datang macam biasa.hanya 7 hari dan seperti sediakala..
Customer ni berpuas hati dan nak teruskan makan GLA ni. tapi lepas aina promote dekat dia yang ada promo untuk jadi Ahli, dapat free Vita-Lea, lagi excited la dia..yela kalau biasa jadi ahli macam biasa tak dapat apa apa, ni dapat vitamin free.multivitamin p…