Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

TAK RISAU DAH SEBAB DARAH TINGGI DAH TERKAWAL!

Assalamualaikum w.b.t.
Berhabuk dah blog ni.. tapi aina saja nak update satu testimoni. Lega bila dapat selesaikan masalah sorang makcik ni..masalah apa?Masalah tekanan darah dia tinggi sangat. sampai kerap juga sakit dibelakang kepala.
Risau Tekanan Darah sentiasa tinggi, susah nak turun Pada awalnya, jiran dia yang whatsapp ainaa, tanya tentang set darah tinggi. Katanya untuk kawan dia. Tapi makcik ni ada masalah darah tinggi je, kolestrol dia ok..tak tinggi. Jadi aina suggest ambil Omega Guard dan Garlic Complex. 

Omega Guard  mengandungi minyak ikan dari iklim sejuk.membekalkan 100mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPAOmega 3 dapat mengurangkan paras tekanan darah dan paras trigliserida ke paras normal.memperbaiki kesihatan kardiovaskular.
Garlic Complexmembantu mengekalkan tekanan darah normalmenurunkan paras kolestrolmelancarkan peredaran darahmenggalakkan kesihatan kardiovaskular (jantung)

Masa aina jumpa makcik ni, dia bagitahu, dia dah cuba macam macam dah. Dah ambil Pa**…

CARA SAYA LEGAKAN RASA LOYA DAN ANGIN KETIKA HAMIL

Assalamualaikum w.b.t
Minggu ni dah masuk 6 minggu usia kehamilan saya. masih baru, tapi saya dah rasa intro-intro loya dan perut berangin. Dulu masa pregnantkan haris, saya banyak minum teh.tu je yang lalu masa tu.tak tau pulak teh berangin. bila orang bagitahu baru saya stop.
Saya sedar, saya cepat lapar. setiap 2 jam saya akan lapar, dan mula lah perut nak masuk angin. bila dah masuk angin mulalah rasa loya. kadang tu bila biarkan lama- lama, kalau nak makan, dah tak selera, sebab dah rasa loya kan.. jenuh juga asik nak mengunyah setiap 2jam. macam xde kerja lain pula.
Ambil Peppermint-Ginger Plus untuk hilangkan angin dan rasa loya Saya mula terfikir peppermint-ginger plus. hah, mujur masih ada stok. saya telan 2 biji. terus sendawa! lega rasa. bila dah sendawa, baru boleh makan. berselera la.dah tak rasa loya.  macammana rupa peppermint ginger-plus? Ni dia Peppermint ni rasa dia berangin..yela pudina dan halia kan..tapi puas hatila, sebab sekejap je dah keluar angin.
Ambil ESP u…

TEKANAN DARAH TINGGI TAK TURUN TURUN SAMPAI TAKUT DAH NAK CEK KAT KLINIK

Assalamualaikum w.b.t.
Masalah darah tinggi boleh dikatakan penyakit yang biasa di Malaysia ni. Bukan biasa apa, biasa dengar sebab ramai pengidapnya. Darah tinggi ni, boleh dikatakan penyakit yang boleh mengundang kepada penyakit lain seperti sakit jantung dan strok.



Rakyat Malaysia ramai yang tidak sedar yang mereka mengidap tekanan darah tinggi dan juga tinggi kolestrol.

Simptom mengidap tekanan darah tinggisakit kepalakeletihansakit dibahagian lehersakit dadakesukaran bernafasdenyutan jantung tidak teratur Masalah darah tinggi ini jika tidak dikawal boleh membawa penyakit yang lebih serius seperti sakit jantungkegagalan buah pinggangstrokTekanan darah yang sihat ialah 120/80 Anda perlu mula berjaga jaga jika tekanan darah anda sudah mula capai 140/90 kerana ini adalah indikator kepada penyakiT darah tinggi. Angka pertama dikenali sebagai sistolik, dan angkah dibawah dikenali sebagai diastolik.
Untuk masalah darah tinggi ni, saya nasihatkan anda ambil vitamin Omega Gurad dan Garlic…

MENGANDUNG LAGI??

Assalamualaikum w.b.t.

Huhu, tajuk kontrovesi dah tu..huhuhu

Haris dah nak masuk 1y9m..Ainaa pun dengan husband dah bersedia nak baby baru..Dah 2 bulan Ainaa consume GLA complex sekali dengan B complex with folic acid sebagai persediaan. Period aina ok je, yelah untuk persediaan lah kata kan.

Berusaha dan berharap dikurniakan anak perempuan Dan untuk pregnancy kali ni, ainaa guna ovulation test strip untuk tahu bila waktu subur. Kali ni memang crucial sikit la sebab kami nak berusaha untuk dapatkan anak perempuan pula. Jadi, kalau ikutkan theory, kena bersama masa hari dapat 2line terang. So memang celup mencelup la kejenya.
Hari subur aina biasanya range antara CD17 - CD21 paling lambat. CD=cycle day.. (nak tahu bagaiman kira hari subur, sila klik disini). So aina akan mula test mula CD16 supaya tak terlepas 2 line terang tu. Boleh klik disini unuk tahu petua nak dapatkan anak perempuan dan anak lelaki.
Kita berusaha, kemudian tawakal kan. Tak salah ikut petua dan teori, namun, akhir…

CASH ON DELIVERY @COD PRODUK SHAKLEE DI HULU LANGAT AMPANG, PUCHONG

Assalamualaikum w.b.t
Selalu dah hantar barang atau orang kata C.O.D yang maknanya cash on delivery. tapi selalunya tak ambil gambar.ha, ni ada gambar bolehla letak satu kat sini, nak kata bukti la, boleh je nak cod.kiranya trusted seller la ye!
Ramai yang prefer cod ni berbanding pos.  sebabnya:

nak jimat.nak elak kos pos.boleh jimat dlm RM6, ada seller caj RM7 minimum kos pos.tak percaya atau takut kena tipu. yela, takut duit dah bank in, tapi barang tak sampai sampai.beli barang dari kawan atau saudara terdekat.bila ada event nak jumpa, terus bayar dan dapat barang Berdasarkan pengalaman saya ada customer lebih prefer jumpa di meetpoint.ada yang lebih suka jumpa dirumah. meetpoint ni biasanya di mall, ataupun di pejabat. kalau pejabat ni, jumpa time lepas waktu kerja lah biasanya. kalau mall, masa hari cuti.
Kalau hantar terus dirumah customer, ikut availability mereka. kalau yang hantar kerumah ni biasa borak lama.masa awal beli barang cerita cara nak guna.bila dah repeat order, c…

JANGAN LEPASKAN PELUANG DAPATKAN FREE VITALEA!!!

Assalamualaikum w.b.t.
Oh october bakal berakhir tak sampai seminggu pun lagi. ini bermakna promosi free vitalea pun berakhir..waaaa sedihnya!!
Pada anda yang belum tahu, meh nak habaq mai
Sehingga 31 Oktober 2015,
ANDA LAYAK DAPAT FREE VITALEA DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE!! Macammana nak mendaftar sebagai ahli? Anda hanya perlu whatsapp aina 019 399 0149lepas tu anda perlu beli mana mana produk shaklee, dan daftar sebagai ahli hanya dengan harga RM79.50Kemudian anda akan dapat free VITALEA yang berharga RM88.75!! bestkan?rugi tau kalau tak dapatkan. lepas ni kalau daftar sebagai ahli, tak dapat dah free Vitalea ni Sebenarnya promosi ni sempena nak meraikan 100 tahun multivitamin Vitalea ni di pasaran. ha..lame kan?so memang terbuktila berkesan kan sebab telah menjadi pilihan pengguna di seluruh dunia selama 100 tahun tau!
Apa lagi, sebelum terlambat, menyesal nanti, jom cepat whatsapp aina.
AINAA
019 399 0149
PENGEDAR SHAKLEE
COD HULU LANGAT, AMPANG, PUCHONG

CHROMATIC SEMINAR: SIMPLY THE BEST

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah, dah masuk tahun baru dah kita ye!.semalam masa cuti maal hijrah, Aina join event Chromatic Seminar: Simply the Best namanya! kelas ni bertempat ni supermom office, Shah Alam. kelas ni start pagi, tapi pagi ainaa ada hal, so, ainaa sempat join separuh hari punya event je..tapi, alhamdulillah, berbaloi join! kalau tak join, memang teramatlah rugi


Sebenarnya pagi tu, presenter banyak kongsi pengalaman dan tips mereka jalankan perniagaan shaklee ni..tapi tu la, aina tak sempat dengar..
Sesi petang, adalah kelas instagram.fuh, ni memang favourite punya sesi la ni.. kelas instagram belajar apa?kami belajar cara bagaimana nak tambah followers di instagram, dan bagaimana nak schedule post di instagram. kebaikannya schedule post ni adalah, kita dah boleh set dah apa kita nak post untuk hari yang akan datang. mungkin, kita nak pergi bercuti yang line internet tak berapa laju ke, nak balik kampung nanti sibuk ke kan..tapi marketing, promotion kena jalan juga…

VITAMIN E PROMO OKTOBER 2015, BUY 2 AT 50% ONLY!!

Assalamualaikum w.b.t
Promo oktober bulan ni, yang best nye ialah Vitamin E Beli 2, pada harga 50% sahaja. Macammana tu?
Maknanya, beli 2 botol, tetapi bayar harga 1 botol sahaja. macam buy 1 free 1 la jugak nye.. Promo ni tengah rancak! Dengar kata dekat cawangan shaklee banyak habis dah!. Tapi di HQ masih ada, jadi masih boleh online lagi.

Apa khasiat Vitamin E?  Banyak khasiat Vitamin E ni, anda juga boleh baca di sini
Secara ringkasnya, Vitamin E ini bertindak sebagai
Awet mudaMembaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMSMengurangkan parutMeningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanitaKulit dan rambut sihat, cantik & lebatMerawat masalah keintimanMerawat masalah seksual lelakiVitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadiMengelakkan keguguran kandungan Yang bestnya Vita-E complex shaklee ni sebab ia mengandungi selenium dan juga grape seed extract.  Kebaikan kesihatan grape seed extract 1.Menyingkirkan radikal bebas
2.Mengurangkan radang (inflammato…

TIMBA ILMU DI KELAS ENERGIZED IRON MILLIONAIRES

Assalamualaikum w.b.t
Raya haji tahun ni tak balik kampung beraya.sebab mama pun tak ke mana..nak balik penang rasa macam akan jem yang teruk je bila nak balik nanti.sebab cuti sekolah seminggu, cuti raya kali ni pun panjang jugak, pasti ramai yang balik kampung. Oleh kerana raya puasa yang lepas pun dah balik penang, so tak de isu sangatla tak balik raya haji.hehe
Lagipun, kami balik minggu hadapan, lagi tenang.yela dah ada anak ni, kalau boleh tak nak terlibat dalam jem ni, sebab anak mulalah nak meragam. Siapa yang ada anak kecil, memang tak suka jem jem ni kan?

Upline saya, yang kami panggil Neni jiha, or nama nya Najihah Razali, jemput kami untuk hadiri Kelas Energized. kelas ni berlangsung pada 26 September 2015 pada hari sabtu. 

Mula mula tengok isi dulu..Wow, Asas marketing plan.. bab kira UV ni, saya ala ala je. Takdela master sangat.so memang eloklah pergi kelas. lagipun pergi kelas, ada cikgu ni senang nak belajar, tak tahu boleh terus tanya.dulu pernah belek business manu…

PROMO COMBO SET KESUBURAN OKTOBER 2015

Assalamualaikum..
Sempena bulan Oktober ini, aina nak buat set combo, set yang lebih jimat, sesuai untuk anda yang ingin hamil!
Set ni, aina gandingkan set kesuburan shaklee dan ovulation test strip, juga pregnancy test strip.Set combo ni dah termasuk kos postage.Jadi, hanya perlu bank in nilai set combo sahaja..
Ni Set combo yang menarik tuuuuu
Untuk anda yang haid tak teratur atau haid teratur, tapi tak berjaya hamil lagi. memang sesuai ambil set kesuburan basic nih.

Anda nak hamil, tetapi ada masalah haid tak teratur?tak tahu bila waktu subur anda?
kerap senggugut?keputihan?

jangan risau, ada penyelesaian nya.ni lah set kesuburan optimum, sesuai dengan anda! kenapa?
GLA complex membantu menyeimbangkan hormon dan menyediakan persekitaran yang sesuai untuk persenyawaan di dalam rahim.

B complex with folic acid dapat mengelakkan kandungan daripada mengalami kecacatan tulang belakang

Alfalfa : bertindak seperti kacip fatimah.membantu dalam kecantikan dalaman wanita. elok untuk mengatasi…

RISAU ANAK DI ASRAMA, DAPATKAH MEREKA BEKALAN AIR MINUM YANG BERSIH SEPERTI DIRUMAH?

Assalamualaikum.w.b,t
Dirumah anda ada penapis air, supaya air minuman dirumah anda tidak tercemar dengan logam berat, sisa racun perosak dan bahan buangan industri. Tetapi, adakah... Anda ada anak yang tinggal di asrama?biasanya anak anda dapatkan air minum dari mana?daripada dewan makan?atau anda bawa dari rumah? Jika dari dewan makan, sudah pasti airnya dari sumber air paip, cuma ianya telah dimasak atau dididih.tetapi, ianya tidak ditapis kan? Jika anda bawa dari rumah, aduhai, beratnya nak angkut naik ke bilik!kalau seminggu pasti banyak kan stok air diperlukan?
Saya ada cara yang dapat membantu anda atasi masalah ini. Anak anda dapat menikmati air bersih yang telah ditapis dan tidak tercemar .air yang dijamin 99% tiada bahan logam berat, dansisa eacun perosak dan bahan buangan industri.
Bagaimana? ya dengan menggunakan Get Clean Water kerana ia mudah digunakan, ringan, mudah dibawa kemana mana  tahan lama, dan tidak memerlukan elektrik Mudah saja, anak anda hanya perlu bawa jug…

BERCUTI KE BANGKOK SECARA PERCUMA??JOM!

Assalamualaikum w.b.t.

Anda teringin tak nak bercuti diataja sepenuhnya?Menginap di hotel 5 bintang? Kos perjalanan, makan minum semua ditanggung 100%?Cuma bawak baju, badan dan passport je. Nak tak?
Siapa tak nak percutian free kan?Di taja lagi.

Nak tak bercuti ke Bangkok, free?? yeke free?iye.Semuanya ditanggung!!

Sekarang ni, Shaklee ada buat kejutan.tak pernah lagi dibuat sebelum ni. Iaitu Star Asia Trip Bangkok 2016.


Siapa yang layak untuk dapat percutian percuma ni?Pengedar yang telah berdaftar sebelum Januari 2015  Pengedar (distributor) yang belum naik rank jadi supervisor lagi: Perlu naik rank jadi supervisor dan maintain efektif sehingga 4 bulan (tak semestinya berturut-turut) sehingga April 2016Pengedar yang dah jadi pemimpin perniagaan, kena naik rank dan maintain sehingga 4 bulan (sama macam no 1) sehingga April 2016 Pengedar yang baru berdaftar  selepas Januari 2015Pengedar (distributor) yang belum naik rank jadi supervisor lagi: Perlu naik rank jadi supervisor dan main…

RESTORAN SOOPOONG DI IOI CITY MALL MEMANG TERBAIK

Assalamualaikum w.b.t.
Sekarang ni, antara mall yang kami suka dan selalu pergi ialah IOI City Mall, Putrajaya. Sebab apa?sebab  tak crowded sangat, takdela jalan tu senang nak terlanggar bahu orangnak cari parking pun tak de la lama sangat, kedai kedai pun banyak yang menarik Sekarang kami anak beranak dah gila nak makan makanan korea je dah. ni semua bermula masa buka puasa dulu..sebab dekat LG tu nampak ramai sangat orang dah duk reserve tempat, jadi kami pun pergi la tingkat atas sekali. sekali nampak Kedai Soopoong ni.Try la.lepas try terus jatuh cinta. 
Haris ni jenis memilih makanan tau.tapiiii dekat restoran ni, amboi bukan main selera sungguh dia. Sampai kita nak habiskan makanan pun tak sampai hati, sebab anak ni berselera sangat. Huh lain kali kena order untuk dia je, baru la mama dia boleh nikmati puas puas.haha
Apa yang makan sedap sangat tuh?
Kitorang makan chicken fried rice bulgogi. Yang ni memang favaourite la..kalau datang memang kena makan ni.lepas tu baru 1 lagi amb…

TESTIMONI BERJAYA HAMIL LAGI SETELAH MENGGUNAKAN OVULATION TEST STRIP

Assalamualaikum
Salam, hari ni nak letak testimoni customer yang berjaya hamil setelah menggunakan ovulation test strip.
Apa itu ovulation test strip? Ovulation test strip adalah alat yang menjangkakan bila ovulasi akan berlaku.iaitu waktu ovum (telur wanita) keluar dari ovari (kilang telur) dan bersedia untuk persenyawaan.
Jadi bila tahu ovulasi, maknanya lebih tinggi potensi untuk hamil.sebab anda boleh plan bila nak bersama.
Untuk tahu lebih lanjut, anda boleh refer di link sini dan di sini
Testimoni Berjaya Hamil
Testimoni berjaya hamil untuk bulan ini, ha, meh tengok

Kepada anda yang nak hamil, tapi tak tahu bila waktu subur anda, apa kata ikhtiar guna ovulation test strip ni. Aina boleh cosult anda dan ajar anda bagaimana nak guna. 
Apa lagi, jom whatsapp aina
Ainaa 019 399 0149 COD Hulu Langat, Ampang, Puchong

DAPATKAN SET HAMIL SHAKLEE SEKARANG KERANA LEBIH UNTUNG DENGAN YES PACK!

Assalamualaikum w.b.t 
Hari ni nak cerita berita baik.sebab shaklee bagi best deal untuk anda yang sedang hamil  Apa best nye?ha..sini nak cerita Kini Shaklee menawarkan YES PAck
Apa yang best nye YES pack ni? YES pack ni adalah full pek yang ada semua supplement or vitamin yang diperlukan ketika hamil. Set ini 
5% less! yang mana anda jimat lebih RM 30+++ dapat complimentary 1 vitalea lagiiii yang berharga RM 94.08
Lagi best jika anda daftar ahli tau
sebab sehingga oktober 2015, setiap pendaftaran ahli baru akan dapat free Vita lea
lepas tu next month anda akan dapat cash bonus bernilai rm 23.25!!
so kalau anda daftar ahli, dan ambil YES PACK ni, anda akan dapat 3 botol Vitalea (tahan sehingga 6 bulan)1 botol b complex (tahan 4 bulan)1 botol ostematrix (tahan sebulan)1 botol Omega guard (tahan sebulan-digalakkan ambil masa 6 bulan keatas)1 tin ESP (tahan hampir 3bulan)1botol sustained release Vita-C (tahan 6 bulan)
hadiah dari saya free shakerfree pill boxspecial free gift (tanya saya …

PENAPIS AIR YANG BOLEH DIBAWA KEMANA SAHAJA! MUDAH DAN MURAH!

Assalamualaikum w.b.t.
Air adalah sumber yang penting dalam kehidupan kita. Setiap hari kita dinasihatkan minum 3 liter air. Tapi pastikah anda air yang anda minum tu betul-betul bersih? memang ianya berwarna putih jernih, tapi...pastikah anda ia tidak dicemari dengan logam berat,sisa racun perosak, dan bahan cemar industri yang pastinya berbahaya untuk jangka masa panjang?
Disini saya senaraikan beberapa risiko meminum air tercemar.
 Shaklee ada menawarkan penapis air yang murah, ringan, mudah dibawa kemana-mana dan mudah digunakan. Get Clean Water merupakan sistem penapisan air yang menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air serta mengurangkan bahan tercemar termasuklah plumbum sehingga 99%!
Get Clean Water telah disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium (semua ni adalah logam berat) dan bahan cemar lain.dapat mengurangkan klorindapat menuras air sehingga 303 liter atau 80 gelen air air setiap turasan iaitu setiap blok karbon
Get Clean water ni…