Skip to main content

RISAU ANAK DI ASRAMA, DAPATKAH MEREKA BEKALAN AIR MINUM YANG BERSIH SEPERTI DIRUMAH?

Assalamualaikum.w.b,t

Dirumah anda ada penapis air, supaya air minuman dirumah anda tidak tercemar dengan logam berat, sisa racun perosak dan bahan buangan industri. Tetapi, adakah...
Anda ada anak yang tinggal di asrama?biasanya anak anda dapatkan air minum dari mana?daripada dewan makan?atau anda bawa dari rumah?
Jika dari dewan makan, sudah pasti airnya dari sumber air paip, cuma ianya telah dimasak atau dididih.tetapi, ianya tidak ditapis kan?
Jika anda bawa dari rumah, aduhai, beratnya nak angkut naik ke bilik!kalau seminggu pasti banyak kan stok air diperlukan?

Saya ada cara yang dapat membantu anda atasi masalah ini. Anak anda dapat menikmati air bersih yang telah ditapis dan tidak tercemar .air yang dijamin 99% tiada bahan logam berat, dansisa eacun perosak dan bahan buangan industri.

Bagaimana? ya dengan menggunakan Get Clean Water kerana ia

  •  mudah digunakan, 
  • ringan, 
  • mudah dibawa kemana mana
  •  tahan lama, dan
  •  tidak memerlukan elektrik
Mudah saja, anak anda hanya perlu bawa jug Get Clean Water ini, isi air kedalam nya, mungkin boleh dapatkan nya dari bilik mandi terdekat.kemudian air itu akan tertapis, kemudian simpan didalam botol yang diingini.mudahkan?tak perlu angkut air dari kereta kebilik.kalau bilik tingkat 4, mahu semput kalau bawa bekas air 5liter. 

Dengan get clean water, anak anda boleh filter air bila bila masa, dan sebanyak mana yang mahu.jadi anda tak perlu risau bekalan airnya habis atau tidak

Tahukah anda, Get Clean Water telah disahkan
  • dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium (semua ni adalah logam berat) dan bahan cemar lain.
  • dapat mengurangkan klorin
  • dapat menuras air sehingga 303 liter atau 80 gelen air air setiap turasan iaitu setiap blok karbon!!
 
Bagaimana rupa Get Clean Water ni? ianya berbentuk jag supaya  mudah  dibawa kemana-mana.
Pek permulaan Get Clean Water tersedia untuk menuras air sehingga 365 hari tau!
Untuk satu blok karbon, ianya boleh menuras sehingga 303liter. 303 liter ni bersamaan penggunaan untuk 4 bulan. Tetapi jika hanya anak anda sahaja yang guna di asrama, mungkin lebih tahan lama.
selain tu, Get Water Clean ni, Jag air dia bermeter automatik, jadi ia akan menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras. Jadi anda boleh tahu, bila anda perlu tukar blok karbon yang baru!
Dalam satu pek permulaan Get Clean Water ni, ada 3 pek isian semula penuras air.
1 penuras boleh guna 4 bulan.
jadi ada 3 penuras, boleh guna sehingga 12 bulan=1tahun!
Lepas tu anda hanya perlu tukar penuras sahaja..
Mahal ke harga Get Clean Water Pitcher ni? 
Starter Pack termasuk GST = RM 487.60
blok karbon isian semula (3 packs) termasuk GST = RM 170.66
Tak mahal mana pun, mula mula cuma RM 487.60. 
Selepas setahun, baru tukar blok harga RM170.66 untuk penggunaan setahun lagi.
tak terasa sangatla kalau RM 170.66 setahun tu..
 
Nak harga lagi murah? Saya boleh  diskaun lagi dna mungkin boleh nak bagi free gift?hehhe

Tak payah nak fikir lama-lama, berbaloi beli Get Clean Water ni, bukan sahaja untuk anak, kalau anda nak pergi bercuti ke picnic ke, boleh juga bawa Get Clean Water ni.

Apa lagi, hubungi saya sekarang

AINAA
019 399 0149
PENGEDAR SHAKLEE 
COD HULU LANGAT, AMPANG, PUCHONG
POS KESELURUH MALAYSIA

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Kelas Antenatal di Hospital Ampang

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite pasal pengalaman pegi kelas antenatal di Hospital Ampang..masa awal2 preggy dulu xtau pun kewujudan kelas ni..pastu da bace majalah, blog..rase cam best plak..kredit to blog http://achikani.blogspot.com/2012/10/kelas-antenatal-di-hospital-ampang.html dan http://al-suria.blogspot.com/2013/04/antenatal-class-hospital-ampang.html.. Kepada sesiapa yang berminat nak mengikuti kelas antenatal kat hospital Ampang ni boleh la hubungi nombor kat bawah ni untuk buat reservation n nak tanya pape..
Klinik O&G Hospital Ampang : 03-42896087 
Saya gi kelas ni masa 26 Disember 2013..hehe..da lame tapi baru nak cite kn?xpe2..bolehla nk refresh sket. Apa yang dipelajari dari kelas antenatal ni?haaaa..korang mesti nak tau kn?.ok..kat sini saya tunjuk jadual die..

ni adalah pamplet yang diorang bagi masa kat kelas tu..klas ni PERCUMA tau! n hanya diadakan setiap hari Khamis minggu ke-empat..seeloknya suami pun kena ikut sekali..tapi malangnye disaat-saat akhir..comp…