Skip to main content

HILANGKAN RUAM SUSU DI PIPI SI MANJA ANAK SUPAYA JADI SELEMBUT SUTERA SEMULA

Assalamualaikum w.b.t

Masalah ruam susu selalu terjadi kepada bayi yang baru lahir.yela susu ibu melimpah ruah, terkena pipi si manja..alamak naik ruam la pulak..merah bintik bintik pulak jadinya..sebagai ibu mestilah risau kan..yela baby kecik lagi, kesian dia tak selesa.

Orang kata susu ibu ni 'tajam' sikit..tapi pada saya, sebab baby pin baru kahir, jadi kulit memang sangat sensitif..

Bagaimana nak atasi ruam susu ni?

Pertama nya, anda kenala bijak memilih krim yang sesuai. Kebanyakan krim diluar sana mengandungi bahan chemical dan steroid. krim yang ada steroid ni macam elomet cream dan banyak lagi.

Apa masalahnya kalau krim ni ada steriod?

Steroid ni baiknya ialah dia cepat baik, tapi yang tak baiknya ialah ia sedikit demi sedikit akan menghakis kulit, dan menyebabkan kulit 'ketagih'.so macam kena selalu pakaila.dia baik kejap, lepas tu nanti kena balik.macam tu la kiranya. kira ada kesan jangka panjang.

Jadi, apa kata kita cari krim yang dari sumber semulajadi.banyak dah produk dari sumber semulajadi ni, tapi saya nak recommend HERBAL BLEND keluaran SHAKLEE. sebab memang terbukti berkesan!!

Apa kandungan Herbal blend ni?



Nama pun Herbal blend, so pastilah kandungan dari pelbagai herba. Antaranya

  1. Sage leaf: merawat masalah kulit, dan gigitan serangga
  2. Horse chesnut: Merawat alergi kulit dan juga ekzema
  3. Yarrow: menyembuhkan luka
  4. Rosemary : Bau nya menghalau serangga seperti nyamuk dan lalat.   

Alhamdulillah, Aina pernah recommned dekat customer dan dia puas hati, sebab 2-3 hari lepas sapu herbal blend dekat pipi anak dia, dah sembuh. Seronok dengar dapat selesaikan masalah dia.


Mahal ke herbal blend ni? Tak ada lah..hanya RM 29 sahaja. Lagipun herbal blend ni banyak kegunaan nya selain ruam susu..kalau kena gigit nyamuk ke pun boleh sapukan. dulu kecik-kecik saya guna mopiko..ingat nak pakaikan kat haris juga..lepastu baca dekat kotak, tidak sesuai untuk bayi bawah 2 tahun..lah baru tahu..jadi, paling selamat, sapu herbal blend je.

Bukan untuk anak je, mak ayah nenek semua boleh.untuk yang tumit pecah/siku kering atau masalah kulit yang lain, boleh ikhtiar guna herbal blend ni. InsyaALLAH  boleh sembuh.

Jika anda berminat boleh hubungi Aina.boleh pos or COD Ke Hulu Langat, Ampang atau Puchong tau..meh contact Aina

AINAA 
019 399 0149
PENGEDAR SHAKLEE
COD HULU LANGAT, AMPANG, PUCHONG
POS KESELURUH MALAYSIA

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Kelas Antenatal di Hospital Ampang

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite pasal pengalaman pegi kelas antenatal di Hospital Ampang..masa awal2 preggy dulu xtau pun kewujudan kelas ni..pastu da bace majalah, blog..rase cam best plak..kredit to blog http://achikani.blogspot.com/2012/10/kelas-antenatal-di-hospital-ampang.html dan http://al-suria.blogspot.com/2013/04/antenatal-class-hospital-ampang.html.. Kepada sesiapa yang berminat nak mengikuti kelas antenatal kat hospital Ampang ni boleh la hubungi nombor kat bawah ni untuk buat reservation n nak tanya pape..
Klinik O&G Hospital Ampang : 03-42896087 
Saya gi kelas ni masa 26 Disember 2013..hehe..da lame tapi baru nak cite kn?xpe2..bolehla nk refresh sket. Apa yang dipelajari dari kelas antenatal ni?haaaa..korang mesti nak tau kn?.ok..kat sini saya tunjuk jadual die..

ni adalah pamplet yang diorang bagi masa kat kelas tu..klas ni PERCUMA tau! n hanya diadakan setiap hari Khamis minggu ke-empat..seeloknya suami pun kena ikut sekali..tapi malangnye disaat-saat akhir..comp…