Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

RISAU ANAK DI ASRAMA, DAPATKAH MEREKA BEKALAN AIR MINUM YANG BERSIH SEPERTI DIRUMAH?

Assalamualaikum.w.b,t
Dirumah anda ada penapis air, supaya air minuman dirumah anda tidak tercemar dengan logam berat, sisa racun perosak dan bahan buangan industri. Tetapi, adakah... Anda ada anak yang tinggal di asrama?biasanya anak anda dapatkan air minum dari mana?daripada dewan makan?atau anda bawa dari rumah? Jika dari dewan makan, sudah pasti airnya dari sumber air paip, cuma ianya telah dimasak atau dididih.tetapi, ianya tidak ditapis kan? Jika anda bawa dari rumah, aduhai, beratnya nak angkut naik ke bilik!kalau seminggu pasti banyak kan stok air diperlukan?
Saya ada cara yang dapat membantu anda atasi masalah ini. Anak anda dapat menikmati air bersih yang telah ditapis dan tidak tercemar .air yang dijamin 99% tiada bahan logam berat, dansisa eacun perosak dan bahan buangan industri.
Bagaimana? ya dengan menggunakan Get Clean Water kerana ia mudah digunakan, ringan, mudah dibawa kemana mana  tahan lama, dan tidak memerlukan elektrik Mudah saja, anak anda hanya perlu bawa jug…

BERCUTI KE BANGKOK SECARA PERCUMA??JOM!

Assalamualaikum w.b.t.

Anda teringin tak nak bercuti diataja sepenuhnya?Menginap di hotel 5 bintang? Kos perjalanan, makan minum semua ditanggung 100%?Cuma bawak baju, badan dan passport je. Nak tak?
Siapa tak nak percutian free kan?Di taja lagi.

Nak tak bercuti ke Bangkok, free?? yeke free?iye.Semuanya ditanggung!!

Sekarang ni, Shaklee ada buat kejutan.tak pernah lagi dibuat sebelum ni. Iaitu Star Asia Trip Bangkok 2016.


Siapa yang layak untuk dapat percutian percuma ni?Pengedar yang telah berdaftar sebelum Januari 2015  Pengedar (distributor) yang belum naik rank jadi supervisor lagi: Perlu naik rank jadi supervisor dan maintain efektif sehingga 4 bulan (tak semestinya berturut-turut) sehingga April 2016Pengedar yang dah jadi pemimpin perniagaan, kena naik rank dan maintain sehingga 4 bulan (sama macam no 1) sehingga April 2016 Pengedar yang baru berdaftar  selepas Januari 2015Pengedar (distributor) yang belum naik rank jadi supervisor lagi: Perlu naik rank jadi supervisor dan main…

RESTORAN SOOPOONG DI IOI CITY MALL MEMANG TERBAIK

Assalamualaikum w.b.t.
Sekarang ni, antara mall yang kami suka dan selalu pergi ialah IOI City Mall, Putrajaya. Sebab apa?sebab  tak crowded sangat, takdela jalan tu senang nak terlanggar bahu orangnak cari parking pun tak de la lama sangat, kedai kedai pun banyak yang menarik Sekarang kami anak beranak dah gila nak makan makanan korea je dah. ni semua bermula masa buka puasa dulu..sebab dekat LG tu nampak ramai sangat orang dah duk reserve tempat, jadi kami pun pergi la tingkat atas sekali. sekali nampak Kedai Soopoong ni.Try la.lepas try terus jatuh cinta. 
Haris ni jenis memilih makanan tau.tapiiii dekat restoran ni, amboi bukan main selera sungguh dia. Sampai kita nak habiskan makanan pun tak sampai hati, sebab anak ni berselera sangat. Huh lain kali kena order untuk dia je, baru la mama dia boleh nikmati puas puas.haha
Apa yang makan sedap sangat tuh?
Kitorang makan chicken fried rice bulgogi. Yang ni memang favaourite la..kalau datang memang kena makan ni.lepas tu baru 1 lagi amb…

TESTIMONI BERJAYA HAMIL LAGI SETELAH MENGGUNAKAN OVULATION TEST STRIP

Assalamualaikum
Salam, hari ni nak letak testimoni customer yang berjaya hamil setelah menggunakan ovulation test strip.
Apa itu ovulation test strip? Ovulation test strip adalah alat yang menjangkakan bila ovulasi akan berlaku.iaitu waktu ovum (telur wanita) keluar dari ovari (kilang telur) dan bersedia untuk persenyawaan.
Jadi bila tahu ovulasi, maknanya lebih tinggi potensi untuk hamil.sebab anda boleh plan bila nak bersama.
Untuk tahu lebih lanjut, anda boleh refer di link sini dan di sini
Testimoni Berjaya Hamil
Testimoni berjaya hamil untuk bulan ini, ha, meh tengok

Kepada anda yang nak hamil, tapi tak tahu bila waktu subur anda, apa kata ikhtiar guna ovulation test strip ni. Aina boleh cosult anda dan ajar anda bagaimana nak guna. 
Apa lagi, jom whatsapp aina
Ainaa 019 399 0149 COD Hulu Langat, Ampang, Puchong

DAPATKAN SET HAMIL SHAKLEE SEKARANG KERANA LEBIH UNTUNG DENGAN YES PACK!

Assalamualaikum w.b.t 
Hari ni nak cerita berita baik.sebab shaklee bagi best deal untuk anda yang sedang hamil  Apa best nye?ha..sini nak cerita Kini Shaklee menawarkan YES PAck
Apa yang best nye YES pack ni? YES pack ni adalah full pek yang ada semua supplement or vitamin yang diperlukan ketika hamil. Set ini 
5% less! yang mana anda jimat lebih RM 30+++ dapat complimentary 1 vitalea lagiiii yang berharga RM 94.08
Lagi best jika anda daftar ahli tau
sebab sehingga oktober 2015, setiap pendaftaran ahli baru akan dapat free Vita lea
lepas tu next month anda akan dapat cash bonus bernilai rm 23.25!!
so kalau anda daftar ahli, dan ambil YES PACK ni, anda akan dapat 3 botol Vitalea (tahan sehingga 6 bulan)1 botol b complex (tahan 4 bulan)1 botol ostematrix (tahan sebulan)1 botol Omega guard (tahan sebulan-digalakkan ambil masa 6 bulan keatas)1 tin ESP (tahan hampir 3bulan)1botol sustained release Vita-C (tahan 6 bulan)
hadiah dari saya free shakerfree pill boxspecial free gift (tanya saya …

PENAPIS AIR YANG BOLEH DIBAWA KEMANA SAHAJA! MUDAH DAN MURAH!

Assalamualaikum w.b.t.
Air adalah sumber yang penting dalam kehidupan kita. Setiap hari kita dinasihatkan minum 3 liter air. Tapi pastikah anda air yang anda minum tu betul-betul bersih? memang ianya berwarna putih jernih, tapi...pastikah anda ia tidak dicemari dengan logam berat,sisa racun perosak, dan bahan cemar industri yang pastinya berbahaya untuk jangka masa panjang?
Disini saya senaraikan beberapa risiko meminum air tercemar.
 Shaklee ada menawarkan penapis air yang murah, ringan, mudah dibawa kemana-mana dan mudah digunakan. Get Clean Water merupakan sistem penapisan air yang menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air serta mengurangkan bahan tercemar termasuklah plumbum sehingga 99%!
Get Clean Water telah disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium (semua ni adalah logam berat) dan bahan cemar lain.dapat mengurangkan klorindapat menuras air sehingga 303 liter atau 80 gelen air air setiap turasan iaitu setiap blok karbon
Get Clean water ni…

HERBAL BLEND BANTU ATASI MASALAH KULIT

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni nak cerita testimoni sepupu saya. Dia whatsapp saya beritahu anaknya ada masalah kulit.selalu garu-garu dan berair. saya tanya, ekzema ke?dia kata tak tahu la..mula-mula sikit je, lepas tu makin melarat, sampai dah nak berkudis tangan anak dia.

Dia pun tanya, ada ke produk shaklee yang sesuai?ada ke untuk budak-budak? Saya cakap, cuba ambil herbal blend dulu, sapu. lepas tu, kalau nak tambah imunisasi anak, boleh ambil chewable vitamin c dan mealshakes. Tapi sebab bajet pun sikit, dia kata nak try herbal blend dulu..katanya yang makan-makan ni takut anak tak termakan pulak.dia pun tak sangka shaklee ada jual krim ni..ingat vitamin sahaja..hehe

Rumahnya terletak di Lembah Jaya Selatan, atau dekat dengan Bukit Belacan, Ampang. Saya pun COD herbal blend tu..yela, urgent jugak kan..budak budak ni bukan boleh dicegah jangan garu ke kan..

Dalam lebih 2 minggu, saya follow up semula. alhamdulillah,dah semakin baik. anda boleh tengok gambar kat bawah ni.



Jika an…

HILANGKAN RUAM SUSU DI PIPI SI MANJA ANAK SUPAYA JADI SELEMBUT SUTERA SEMULA

Assalamualaikum w.b.t
Masalah ruam susu selalu terjadi kepada bayi yang baru lahir.yela susu ibu melimpah ruah, terkena pipi si manja..alamak naik ruam la pulak..merah bintik bintik pulak jadinya..sebagai ibu mestilah risau kan..yela baby kecik lagi, kesian dia tak selesa.
Orang kata susu ibu ni 'tajam' sikit..tapi pada saya, sebab baby pin baru kahir, jadi kulit memang sangat sensitif..
Bagaimana nak atasi ruam susu ni? Pertama nya, anda kenala bijak memilih krim yang sesuai. Kebanyakan krim diluar sana mengandungi bahan chemical dan steroid. krim yang ada steroid ni macam elomet cream dan banyak lagi.
Apa masalahnya kalau krim ni ada steriod? Steroid ni baiknya ialah dia cepat baik, tapi yang tak baiknya ialah ia sedikit demi sedikit akan menghakis kulit, dan menyebabkan kulit 'ketagih'.so macam kena selalu pakaila.dia baik kejap, lepas tu nanti kena balik.macam tu la kiranya. kira ada kesan jangka panjang.
Jadi, apa kata kita cari krim yang dari sumber semulajadi.…