Skip to main content

TEKANAN DARAH TINGGI TAK TURUN TURUN SAMPAI TAKUT DAH NAK CEK KAT KLINIK

Assalamualaikum w.b.t.

Masalah darah tinggi boleh dikatakan penyakit yang biasa di Malaysia ni. Bukan biasa apa, biasa dengar sebab ramai pengidapnya. Darah tinggi ni, boleh dikatakan penyakit yang boleh mengundang kepada penyakit lain seperti sakit jantung dan strok.



Rakyat Malaysia ramai yang tidak sedar yang mereka mengidap tekanan darah tinggi dan juga tinggi kolestrol.


Simptom mengidap tekanan darah tinggi

  • sakit kepala
  • keletihan
  • sakit dibahagian leher
  • sakit dada
  • kesukaran bernafas
  • denyutan jantung tidak teratur
Masalah darah tinggi ini jika tidak dikawal boleh membawa penyakit yang lebih serius seperti
  • sakit jantung
  • kegagalan buah pinggang
  • strok
Tekanan darah yang sihat ialah 120/80
Anda perlu mula berjaga jaga jika tekanan darah anda sudah mula capai 140/90 kerana ini adalah indikator kepada penyakiT darah tinggi.
Angka pertama dikenali sebagai sistolik, dan angkah dibawah dikenali sebagai diastolik.

Untuk masalah darah tinggi ni, saya nasihatkan anda ambil vitamin Omega Gurad dan Garlic complex untuk menastikan tekanan darah dalam keadaan normal. 


Omega Guard

  • mengandungi minyak ikan beriklim sejuk yang telah disuling dua kali untuk meningkatkan 'purity' dan menyahkan 'heavy metal' yang berbahaya.
  • membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk EPA dan DHA yang mengurangkan risiko penyakit jantung korinari.
  • membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.
  • kajian menunjukkan , orang eskimo jarang mengidap penyakit jantung dan tekanan darah tinggi kerana mereka kerap makan ikan beriklim sejuk. ikan ini mengandungi kandungan omega 3 yang tinggi.

Garlic complex

  • membantu peredaran darah yang baik
  • menurunkan tekanan darah dan tahap kolestrol
  • meningkatkan kesihatan kardiovaskular
  • meningkatkan imunisasi
Gandingan Omega Guard dan Garlic Complex berupaya untuk memastikan tekanan darah ke paras normal. 

Selain itu, anda juga dinasihatkan

  • kerap bersenam. 30 minit setiap sesi.3 kali seminggu
  • kurangkan berat badan.
  • kurangkan pengambilan garam.kurangkan mengambil kicap, ikan dan telur masin dalam sajian.
  • kurangkan stress. dalam tempat kerja, dirumah. ambil masa untuk berehat dan bercuti bersama keluarga.
  • ambil makanan yang berkhasiat.kurang garam, kurang minyak dan lebihkan sayuran dan buahan.disamping mengambil multivitamin untuk menyokong keperluan nutrisi anda.
Pastikan anda cek tekanan darah anda sekurang-kurang nya setahun sekali. kerana tekanan darah tinggi ni 'silent killer' tau!

Ramai yang da cuba set darah tinggi ni, dan berpuas hati tekanan darah tinggi turun tau!




Apa lagi..cubalah! Jika anda ingin dapatkan produk ini, boleh terus hubungi saya, ainaa

AINAA
019 399 0149
PENGEDAR SHAKLEE 
HULU LANGAT & PUCHONG
POS KESELURUH MALAYSIA

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Kelas Antenatal di Hospital Ampang

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite pasal pengalaman pegi kelas antenatal di Hospital Ampang..masa awal2 preggy dulu xtau pun kewujudan kelas ni..pastu da bace majalah, blog..rase cam best plak..kredit to blog http://achikani.blogspot.com/2012/10/kelas-antenatal-di-hospital-ampang.html dan http://al-suria.blogspot.com/2013/04/antenatal-class-hospital-ampang.html.. Kepada sesiapa yang berminat nak mengikuti kelas antenatal kat hospital Ampang ni boleh la hubungi nombor kat bawah ni untuk buat reservation n nak tanya pape..
Klinik O&G Hospital Ampang : 03-42896087 
Saya gi kelas ni masa 26 Disember 2013..hehe..da lame tapi baru nak cite kn?xpe2..bolehla nk refresh sket. Apa yang dipelajari dari kelas antenatal ni?haaaa..korang mesti nak tau kn?.ok..kat sini saya tunjuk jadual die..

ni adalah pamplet yang diorang bagi masa kat kelas tu..klas ni PERCUMA tau! n hanya diadakan setiap hari Khamis minggu ke-empat..seeloknya suami pun kena ikut sekali..tapi malangnye disaat-saat akhir..comp…