Skip to main content

CARA ATASI GASTRIK DENGAN BERKESAN

Assalamualaikum w.b.t

Anda sibuk? Sampai tak sempat nak breakfast, tak sempat nak lunch, tak sempat nak dinner jugak? ni memang sibuk betul ni..heheh..yela kadang tu sibuk dengan kerja, balik rumah, sibuk nak siapkan anak pulak kan..lepas tu lupa yang diri sendiri pun tak makan lagi..Akhirnya kena gastrik! Aduh..bila sakit, lagila semua kerja terbengkalai kan?

Gastrik ni simptomnya sakit pedih ulu hati, lepas tu banyak angin dalam perut..kan..sebabnya?sebab perut selalu dibiarkan kosong, maka asid dalam perut tu akan menghakis dinding perut dan esophagus, sebab tu rasa sakit dekat ulu hati.

Cuba ambil ESP

Kenapa aina syorkan ambil ESP?

  1. ESP ni bersifat alkali, jadi ia akan meneutralkan asid dalam perut anda. 
  2. ESP ni mengenyangkan dan lama rasa kenyangnya tu..jadi, pagi anda minum ESP, tak kisahla nak minum ESP sahaja or nak campur dengan buah ke, milo ke...dah cukup mengenyangkan. lepas tu ESP ni rasa kenyang tu lama.kenapa?Sebab ESP ni Glisemik index dia rendah..maknanya tenaga akan dilepaskan ke dalam darah sedikit demi sedikit. So tak adalah rasa cepat je lapar..dan anda boleh tumpukan kepada kerja dan tanggungjawab anda!
  3. ESP ni mengandungi 20 jenis amino asid. Protein dalam ESP ni membantu membina semula sel sel perut anda yang luka akibat dihakis oleh asid perut.

Selain ESP aina syorkan anda ambil Peppermint-ginger plus sebabnya

  1. Ianya dirumus khas dengan peppermint, halia, fenel dan anise yang secara tradisi nya digunakan untuk melegakan angin dalam perut.
  2. Fungsi peppermint-ginger plus ni macam anda tengok iklan ENO tu..ha, lebih kurangla..ia melegakan ketidakselesaan perut, dan membantu anda mengeluarkan angin yang terperangkap dalam badan tu. 
  3. Boleh diambil dengan melarutkan 1-3 biji ke dalam air panas. Anda akan rasa lega dengan bau pudina nya. tapi kalau jenis tak suka minum minuman herba ni, telan jela lagi senang.

 Last sekali, bagi melengkapkan supaya lebih berkesan, anda ambil Ostematrix! sebabnya


  1. Kalsium dan magnesium dapat mengurangkan hyperaktiviti asid dalam perut anda tu.
  

Testimoni 

Alhamdulillah, customer pun berpuas hati. tapi customer ni ambil ESP dan Peppermint-ginger plus dulu, sebabnya tak cukup bajet. tapi aina bagi sample ostematrix untuk dia cuba. Alhamdulillah,berkesan pada dia. anda boleh baca testimoni dibawah ni.


 



Apa lagi dah ada penyelesaian masalah anda. Jom cuba set ni, anda boleh hubungi aina ye.Yang tinggal berdekatan Hulu Langat, Puchong, boleh je nak cod. Tapi nak pos pun boleh.Jangan risau ye. 

AINAA
019 399 0149
PENGEDAR SHAKLEE 
COD HULU LANGAT, PUCHONG

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…