Skip to main content

BAGAIMANA MENGETAHUI WAKTU SUBUR ANDA?

Assalamualaikum..

Hari ni nk cerita tentang bagaimana kita nak tahu bila waktu subur..anak saya masih kecil, saya belum bersedia untuk mengandung lagi..nak guna alat perancang macam iud ke..implan ke takut ada side effect..nak makan pil perancang pun takut effect susu..takut gemuk dan macam-macamla..akhirnya saya search macammana nak merancang sendiri..

Mula-mula guna kalendar..teknik ni saya da guna masa mengandung..tapi saya mengandung lambat juga..da 9 bulan kahwin baru mengandung..so kesimpulannya saya tak tahu bila waktu subur yang tepatla..selalunya saya dengar kalau merancang sendiri yang ikut kalendar ni kadang-kadang terbabas jugak..so saya pun cari yg lain.

Akhirnya jumpa la ovulation test ni..pastu jumpa pulak murah..yela tiap- tiap bulan kan nak guna, mestilah nak guna banyak..kalo beli dekat farmasi, maunye satu lebih dr RM10..nak guna bukan sekali je sebulan..ha...pastu saya pun decide nak guna teknik ni..lagipun accurate 99.9% tau..

Dah guna..akhirnya saya decide nk jual benda ni dan dapatkan barang daripada supplier yg saya beli tadi..lagipun saya baru mula nak berjinak-jinak dalam bisnes online..

Apa anda perlu tahu mengenai Ovulation test


ni packaging LH strips(Ovulation test strip)



ni diagram macamana nk guna
ini contoh bila anda nk guna LH strip



Alhamdulillah, selain saya berjaya berjaya merancang keluarga, saya juga berjaya membantu customer saya mengandung. Dengan 2 kali kitar haid, lekat. Seronok rasanya dapat bantu orang.





kepada sesiapa yang berminat, boleh dapatkan ovulation test ni, Pakej adalah seperti dibawah


Jadi anda yang nak mengandung tapi tak tahu bila waktu subur anda, ha, da jumpa kan penyelesaiannya? Hubungi Aina untuk dapatkan ovulation test ni. Aina akan ajar dan guide anda cara guna, jangan risau ya! Jom sms/whatsapp Aina laju laju!

AINA 019 399 0149

PENGEDAR SHAKLEE 
C.O.D. AMPANG, HULU LANGAT, PUCHONG
POS KESELURUH MALAYSIA

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…