Skip to main content

CARA MENGATASI ANAK KERAP SELSEMA DAN BATUK BERKAHAK

Assalamualaikum

Omega guard ni memangla ramai dah tahu,elok untuk seisi keluarga. untuk orang dewasa,orang tua,apatah lagi untuk anak anak!

Kita sebagai ibubapa pastilah risau kalau anak kita ni sentiasa tak sihat.kejap demam,lepas tu selsema,dah selsema nak baik,batuk pulak..lepastu bertambah teruk batuk berkahak lagi.lagi risau kalau sampai anak nafas laju laju dan sampai kena nebulizer.


Ubat dah makan tapi tak juga baik.apa kata cuba ambil omega guard,sebagai supplement.jangan kata saya tak bagi makan ubat ye.makan juga ubat,tapi cuba ambil juga omega guard.cuma jarakkan pengambilan.bila da baik amalkan juga makan untuk tingkatkan imunisasi anak.



Ada customer saya ni,Akak ni anak dia 6tahun
Mula cuba ikhtiar ambil omega guard &chewable vita c sebab anak dia ada tonsil.takut anak dia kena operate,jadi cuba ambil produk shaklee
Nampak anak dia tak sakit,dengkur semakin berkurang.lepas tu bila selsema &batuk cepat baik.kalau berkahak senang keluar.
Tu lah,omega guard ni kuatkan imunisasi anak..anak pun suka kunyah gitew je omega tuh
Skrg repeat lagi nak beli omega


Bila anak kalau sakit pun cepat baik.kita tak adalah susah hati kan lebih lebih lagi anak ke sekolah atau ke taska..jumpa kawan kawan yang mungkin ada selsema juga.jadi mudah nak berjangkit. Bila anak kita imunisasi dia kuat,atau orang kata antibodi kuat,mudah melawan penyakit,maka insyaAllah jarang tak sihat.

Selain itu,omega guard juga baik untuk perkembangan otak anak.yang tengah ligat nak belajar macam macam kan? Siapa tak mahu anak dia bijak kan?




Jadi omega guard ni macam all in one,untuk kesihatan anak dan juga kecerdasan otak juga..

Anda berminat nak dapatkan omega guard?
Whatsapp aina 0193990149 k

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…