Skip to main content

Psoriasis Mula Kering Lepas Amalkan Vivix Selama Seminggu

Assalamualaikum semua

Wah baca tajuk macam teruja kan??

Apa itu psoriasis?


Psoriasis ni sejenis penyakit kulit akibat daripada tindakbalas auto-immune. Biasanya psoriasis ni penyakit keturunan. Malangnya psoriasis ni tiada ubat yang boleh menyembuhkan.cuma ada krim yang boleh mengawal masalah psoriasis ni.


Customer saya ni memang mengalami masalah psoriasis ni lama dah. Mula ambil vivix sebab nak turunkan kadar gula dalam darah.dalam seminggu dia perasan ada perubahan dekat kaki dia yang ada masalah psoriasis ni..

Sebelum ni dia akan sapu ubat bila rasa gatal or rasa  tak selesa la..sebab doktor kata tak ada ubat kan,jadi ala redha gitu la.tapi lepas nampak perubahan dekat kaki lepas ambil vivix ni,dia kagum sangat! Jom baca testimoni dia


Apa fungsi vivix?

Vivix ni sejenis tonik.ia membantu memperbaiki sel dalam badan kita hingga ke tahap dna.maknanya kalau dkt dna tu ada rosak ke bermasalah ke, vivix ni akan cuba memperbaiki la..so bila sel sihat,jadi penyakit pun mula la akan hilang..

Vivix ni salah satu usaha sebenarnya.bukan tak payah makan ubat langsung tau.makan juga cuma jarakkan masa.bila da nampak perubahan,doktor kata tak perlu teruskan makan ubat.baru tak payah makan ye.jangan buat kesimpulan sendiri pula..

Vivix ni supplement.makanan tambahan.efek kepada individu berbeza.bukan macam ubat,lps telan terus nampak kesan ya.mungkin makan masa.tapi berbaloi!

Anda nak cuba vivix?whatsapp aina 0193990149 dan ceritakan apa masalah anda,insyaAllah saya akan bantu dan nasihatkan anda produk shaklee yang sesuai




Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…