Skip to main content

APA NAK BUAT SUPAYA LUKA AKIBAT DIABETES CEPAT SEMBUH

Assalamualaikum w.b.t

Diabetes ni da macam penyakit biasa di malaysia. macam hampir setiap orang ada diabetes. lepastu kalau ada keluarga yang ada kencing manis, maknanya berisiko lah anda.

Berapa ramai rakyat Malaysia mengidap diabetes?





Ini pun data sehingga 2012. kalau 2017 mungkin lagi tinggi graf tu.
peningkatan ini membimbangkan lebih lebih lagi dengan gaya hidup dan corak pemakanan rakyat malaysia sekarang nih.


Komplikasi pesakit diabetes


Diabetes boleh membawa kepada masalah lain yang lebih serius seperti



1)Luka lambat sembuh. kaki diabetik


2)Rabun kalau kronik boleh buta



3)masalah buah pinggang- boleh sampai kena dialisis


4)masalah kerosakan saraf dan salur darah



5)2-4x berisiko mengidap penyakit jantung


6) Mati pucuk




Antara masalah yang dihidapi oleh pesakit diabetes ialah luka lambat baik.
Kalau terluka,aduyai memanglah risau sebab lambat nak baik.bila lambat baik,mula kena jangkitan kuman dan bernanah.

Masalah ini juga dikaikan dengan kerosakan saraf dan salur darah. Bila salur darah rosak, jadi nutrien tidak sampai ke bahagian luka dan menyebabkan jangkitan kuman dan lambat baik. saraf rosak juga mengakibatkan deria rasa terjejas.

Bagaimana nak atasi masalah ini?


Alternatif yang boleh anda usahakan selain mengambil ubat hospital ialah mengambil suplemen. disini saya syorkan Vivix.

Mari lihat apa kata mereka yang telah mengambil vivix

Boleh lihat luka dikaki pesakit ni makin lama nampak lenih sembuh. sel kulit aktif membina sel baru. selain itu, bacaan gula pun semakin terkawal



Ini pula testimoni kedua, mak beliau telah mengidap diabetes selama 11 tahun! setelah mengamalkan Vivix, bacaan gula kembali normal, kepada 8mmol/L.


Kenapa Vivix?


Kerana Vivix bertindak terus ke sel anda dengan 4 mekanisma pembaikan sel.
Vivix adalah campuran 4 bahan utama iaitu

  • polyganum cuspidatum - tinggi kandungan resveratrol
  • anggur muscadine- super grape yang mengandungi  lebih 1 chromosom berbanding anggur biasa, kaya dengan elaggic acid dan ellagitannin
  • lobak ungu - kaya dengan anthocyanins, alpha& beta carotene bersifat antioksidan yang tinggi
  • european elderberry- kaya dengan anthocyanins,



ViVix bertindak dengan 4 mekanisme iaitu



  1. melindungi sel dari kerosakan biologi
  2. menambah tenaga sel dari peringkat mitochodria lagi
  3. memperbaiki sel DNA dan menghalang sel dari rosak
  4. meningkatkan prestasi sel dengan menghalang penghasilan AGE protein. 
Dengan 4 mekanisme ini, Vivix membantu memperbaiki sel, seterusnya membantu masalah pesakit diabetes. bantu mengawal paras gula dalam darah, dan membantu mengurangkan komplikasi akibat diabetes seprti kerosakan saraf, salur darah dan luka lambat sembuh.

Anda nak cuba ikhtiar dengan Vivix?

boleh hubungi Aina 019 399 0149
COD puchong &Hulu Langat
free pos keseluruh malaysia

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Kelas Antenatal di Hospital Ampang

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite pasal pengalaman pegi kelas antenatal di Hospital Ampang..masa awal2 preggy dulu xtau pun kewujudan kelas ni..pastu da bace majalah, blog..rase cam best plak..kredit to blog http://achikani.blogspot.com/2012/10/kelas-antenatal-di-hospital-ampang.html dan http://al-suria.blogspot.com/2013/04/antenatal-class-hospital-ampang.html.. Kepada sesiapa yang berminat nak mengikuti kelas antenatal kat hospital Ampang ni boleh la hubungi nombor kat bawah ni untuk buat reservation n nak tanya pape..
Klinik O&G Hospital Ampang : 03-42896087 
Saya gi kelas ni masa 26 Disember 2013..hehe..da lame tapi baru nak cite kn?xpe2..bolehla nk refresh sket. Apa yang dipelajari dari kelas antenatal ni?haaaa..korang mesti nak tau kn?.ok..kat sini saya tunjuk jadual die..

ni adalah pamplet yang diorang bagi masa kat kelas tu..klas ni PERCUMA tau! n hanya diadakan setiap hari Khamis minggu ke-empat..seeloknya suami pun kena ikut sekali..tapi malangnye disaat-saat akhir..comp…