Skip to main content

Risau Lesu Ketika Berpuasa?Cubalah Set Ramadhan Shaklee

Assalamualaikun w.b.t.

Bulan puasa ni masing masing berlumba nak beramal dan beribadah. Banyak manfaat berpuasa ni.antaranya detox.boleh detox apa? Ha sini aina kongsi antara kebaikan berpuasa


tapi banyak cabarannya.yelah seharian berpuasa.tengah pulak musim panas nih..


Cabaran ketika berpuasa



Sebab pelbagai cabaran inilah,anda pasti 

Risau anda terhidrasi(dehydrated)
Risau tak bertenaga
Risau tak tahan lapar
Risau tak cukup nutrisi?


Haa..anda boleh cuba atasi nya dengan
 ambil set ramadhan shaklee



Performance drink:

Untuk membantu tubuh anda kekal hidrasi secara optimum dan memberi tenaga segera &berpanjangan

Mealshake:

Bantu mengisi nutrisi yang xmencukupi.
Menyediakan 19vitamin mineral yang diperlukan.dan sumber protein dan fiber,kaya dengan kalsium!


Esp:

Sumber protein memberi tenaga berpanjangan. Rendah glisemik(sesuai untuk yg nak turunkan berat badan dan juga pesakit diabetes) dan juga sumber non gmo soya


Lecithin:

Mengekalkan berat badan sihat
Pemecah lemak semulajadi


Ramadhan esok nak mula dah

Dapatkan set ramadhan shaklee sekarang!

Whatsapp aina 0193990149
Cod hulu langat dan Puchong
Pos keseluruh malaysia

#setramadhanshaklee #shakleeesp #lecithin #esp #mealshake #ramadhan #setramadhan #shakleehululangat #shakleepuchong #pengedarvivixpuchong #pengedarshakleepuchong #pengedarshakleehululangat #setmenyusu #ramadhanalmubarak 

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…