Skip to main content

RABUN BERKURANGAN, DIABETES TERKAWAL LEPAS AMALKAN SIRAP ANGGUR NIH

Assalamualaikum w.b.t

Anda rabun?adakah anda rabun disebabkan masalah diabetes?

Rabun adalah antara penyakit yang datang lepas da ada diabetes. Selalunya bila da ada diabetes ni,ada penyakit lain juga yg datang bertamu. Antaranya



1)Rabun kalau kronik boleh buta


2)Luka lambat sembuh. kaki diabetik



3)masalah buah pinggang- boleh sampai kena dialisis


4)masalah kerosakan saraf dan salur darah



5)2-4x berisiko mengidap penyakit jantung


6) Mati pucuk

Apa itu diabetes?

Diabetes atau nama lainnya kencing manis adalah sejenis penyakit akibat sel beta di pankreas tidak dapat menghasilkan insulin secukupnya untuk mengawal gula dalam darah.

Ada juga pada tahap yang lain, terjadinya rintangan insulin. Iaitu keadaan dimana tubuh tak sensitif terhadap hormon perubahan gula dalam darah iaitu insulin.

Keadaan dimana paras gula dalam darah melebihi paras normal
normal: paras gula ketika puasa : 4-6 mmol/L
             lepas makan                   : tidak melebihi 8mmol/L

Apakah simptom Diabetes?

 


  • Kerap kencing
  • Kerap haus
  • Mata kabur
  • Naik berat badan
  • Turun berat mendadak
  • Terlalu letih
  • kejang dan kebas kaki dan tangan
  • kerap lapar


Anda telah disahkan mengidap diabetes?
Tengah berikhtiar  untuk kawal diabetes?

Tahukah anda,Vivix dapat membantu mengawal masalah diabetes?


Dalam Vivix ada salah satu bahan aktif iaitu resveratrol.resveratrol ni membantu mencegah masalah rintangan insulin.

Sebenarnya Vivix ni bertindak terus kepada sel.kedalam DNA. Ia memulihkan DNA yang bermasalah dalam sel.

Dalam vivix bukan hanya ada resveratrol sahaja,tapi ada polifenol lain yang turut menyokong mengawal kandungan gula.



Bagaimana vivix bertindak?


  1. Vivix bertindak mencegah penghasilan AGE PROTEIN
          Age Protein: Gula berlebihan+ protein 
          menyebabkan diabetes, artericlorosis dan sel mati

Age protein ni umpama 'culprit' dalam penuaan sel. Lebih banyak Age Protein terhasil, sel akan mudah bermasalah dan rosak. Jadi vivix mencegah pembentukan AGE PROTEIN ni.

sebelum ni kajian menunjukkan resveratrol mampu mencegah penghasilan AGE Protein ini. Setelah dikaji, kandungan Vivix ternyata mampu menghalang penghasilan AGE Protein lebih tinggi berbanding resveratrol sahaja.






      2. memperbaiki sel

APA KATA MEREKA YANG TELAH MENGAMALKAN VIVIX?


Salah seorang customer saya ikhtiar Vivix kepada ibunya. Ibunya mengidap diabetes dan akIbatnya matanya semakin rabun. Alhamdulillah setelah 2 botol Vivix ibunya amalkan,nampak perubahan positif.

Selain itu, dia juga beri Caratomax dan Omega Guard.

Caratomax ada beta carotene,bantu mengurangkan rabun dan bersifat antioksidan
Omega guard pula bantu mengelakkan jangkitan dan membantu peredaran darah yang sihat.


Syukur kini ibunya sudah dapat baca Alquran
Kini dia mahu teruskan ambil vivix.
Untung makcik ni dapat anak prihatin macam customer saya nih.kn?

Selain itu saya tunjukkan juga testimoni pesakit diabetes yang lain.

Dulunya bacaan 14,kemudian turun 9.3
Sebulan lps tu dapat turun 7.1 dah normal!
Selain dapat kawal gula,dia perasan pipi makin gebu pula.

Biasanya memang yang ambil Vivix ni pasti akan rasa efek lain juga

Alhamdulillah, lega dapat membantu pesakit diabetes. Anda mahu ikhtiar dengan Vivix?
Mari Cegah dan kawal diabetes dengan Vivix

Nak cuba ikhtiar dengan Vivix?
Whatsapp aina 0193990149
Free pos seluruh malaysia
Cod hulu langat &puchong

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Persediaan barang-barang baby

Assalamualaikum..

hmm...hari ini rasa nak cerita pasal persediaan barang barang baby pulak.. 1st skali..masa da 4 ke 5 bulan tu saya da start tanya tanya orang dah..barang apa yang perlu ada..dan mula join expo.. thanks kepada kawan saya yang bagi saya checklist barang-barang bayi.. die amik dr blog nih:http://www.mypermatahati.com/blog selain tu, saya juga amik checklist daripada jusco..yang ni boleh didapati di kaunter pembayaran bahagian maternity, baby n kids.. tak silapla nama department dia..hihi
ok la..ni antara barang-barang yang dah saya beli..





Bakul bayi
bakul bayi ni saya beli melalui fb page Tilam bayi kekabu asli. kt sini banyakla pilihan dari segi coraknya..perkhidmatan pun bagus..lepas kita order kena tunggu dalam 2 minggu la baru siap..ok la tu kan.. daripada yang saya survey2..tak rmai sangat orang yang buat perkhidmatan set bakul bayi ni.. antara penjual set bakul online adalah Bakul Bayi..yang ni pun ok..cume bakul die tak ada penutup..so  tak jadi la..
Tilam Bayi
ti…