Skip to main content

BADAN CEPAT LETIH? ATASINYA HANYA DENGAN 45 SEN SEHARI!!

Assalamualaikum w.b.t.

Cuaca sekarang makin tidak menentu..Bila panas, rasa badan cepat berpeluh...Bila hujan je rase...rasa nak lelap je kan? huh..sungguh tak produktif lagi tak pro-aktif..hihihihi..

Macammana nak buat? Nampaknya anda perlukan makanan tambahan daripada sumber vitamin B iaitu B complex..Kenapa mesti B-complex?

Fungsi B-complex

  • Membantu memerangi kelesuan
Vitamin B berfungsi membantu menukarkan makanan kepada tenaga. Jadi, dengan cukupnya vitamin B didalam badan anda,  badan akan mudah menukarkan makanan sama ada lemak, karbohidrat dan protein  menjadi tenaga dan membolehkan anda rasa lebih cergas sekaligus mengurangkan masalah cepat letih atau kelesuan.

  • Melawan Stress
Vitamin B juga memastikan kesihatan fungsi sistem saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, stress dan insomnia.

Bagaimana nak pilih B-complex yang baik?

  • Mengandungi kesemua 8 vitamin-B1, B2, B3, B5, B6 dan B12 seperti yang digariskan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
  • Peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar.

Pilihlah B-Complex Shaklee. Kenapa?

  • B-Complex shaklee mengandungi kesemua 8 komponen vitamin B bagi mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. VitaminB adalah vitamin larut air, jadi tak perlulah risau..kalau ada laihan, ia akan terus disingkirkan melalui sistem pencernaan.
  • B-Complex Shaklee  turut mengandungi asid folik semulajadi dan biotin. Para ahli saintis Shaklee berjaya mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama didunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi. Untuk pengetahuan anda, 99% asid folik di pasaran  bersifat sintetik!!

B-Complex ada 120 biji
Harga hanya RM53
sehari makan sebiji je dah cukup
53 bahagi 120 = 45 sen sahaja sehari!

Jadi apa tunggu lagi?dapatkan B-complex sekarang! Anda dinasihatkan makan B-complex sebelum tidur, dan bila bangun anda kan rasa cergas dan segar!!Cubalah! 

Hubungi AINA 019 399 0149
Pengedar Shaklee COD Ampang, Hulu Langat dan Puchong

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Kelas Antenatal di Hospital Ampang

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite pasal pengalaman pegi kelas antenatal di Hospital Ampang..masa awal2 preggy dulu xtau pun kewujudan kelas ni..pastu da bace majalah, blog..rase cam best plak..kredit to blog http://achikani.blogspot.com/2012/10/kelas-antenatal-di-hospital-ampang.html dan http://al-suria.blogspot.com/2013/04/antenatal-class-hospital-ampang.html.. Kepada sesiapa yang berminat nak mengikuti kelas antenatal kat hospital Ampang ni boleh la hubungi nombor kat bawah ni untuk buat reservation n nak tanya pape..
Klinik O&G Hospital Ampang : 03-42896087 
Saya gi kelas ni masa 26 Disember 2013..hehe..da lame tapi baru nak cite kn?xpe2..bolehla nk refresh sket. Apa yang dipelajari dari kelas antenatal ni?haaaa..korang mesti nak tau kn?.ok..kat sini saya tunjuk jadual die..

ni adalah pamplet yang diorang bagi masa kat kelas tu..klas ni PERCUMA tau! n hanya diadakan setiap hari Khamis minggu ke-empat..seeloknya suami pun kena ikut sekali..tapi malangnye disaat-saat akhir..comp…