Skip to main content

Kenapa saya buat mula mahu berbisnes dan saya pilih Shaklee?

Assalamualaikum warahmatullah..Harap anda semua sihat sejahtera hari ini..

Semalam saya dah perkenalkan diri saya..dan as yang anda tahu (pada sesiapa dah baca entry saya sebelum ini) saya adalah Work At Home Mom..

Saya mempunyai kedai online sendiri iaitu SweetieMom Gallery.

Saya menjual
  • baju mengandung
  • baju menyusu
  • ovulation test strip bagi wanita yang ingin hamil atau ingin merancang secara semulajadi
  • aksesori bayi seperti bedung bayi dan barut bayi
Saya juga merupakan Pengedar Shaklee di Kawasan Ampang, Hulu Langat dan Puchong.

Kenapa pilih nak berbisnes online?

Setelah bersalin, suami saya 'merayu' kepada saya jangan lagi bekerja dan jagalah sendiri anak kami..hihi..saya baru habis pengajian dalam Master di UiTM dan sebenarnya saya dah boleh hantar resume saya kemana-mana..tetapi bila dah ada anak ni..dan dengan kita dimomokkan dengan pelbagai kisah-kisah menakutkan tentang pusat jagaan dan pengasuh yang tidak ikhlas..jadi kami pun membuat keputusan supaya biarlah saya menjadi suri rumah menjaga anak dahulu..kemudian, saya mula berjinak-jinak ingin mengetahui tentang bisnes online dan memulakan perniagaan pada Jun 2014 yang lalu..Alhamdulillah, perniagaan saya mula berkembang.

Kenapa pilih nak jual produk ibu mengandung dan ibu menyusu?

Kenapa ye?kerana ia dekat dengan diri saya..saya pernah lalui pengalaman hamil, dan kini menyusukan anak..jadi mudah saya ingin berkongsi pengalaman dan memberi pendapat, dan nasihat tentang produk yang sesuai kepada pelanggan saya..

Kenapa pilih jadi Pengedar Shaklee?

Suami saya mula ingin menambah pendapat keluarga pada akhir tahun 2013 yang lalu dan mula memilih Shaklee..ketika itu saya masih lagi bekerja dan ting-tong lagi mengenai MLM smua nih..Suami seorang yang bersemangat..pada ketika itu saya cuma support die je dulu dan bantu dia dalam study produk..Saya juga mula mengambil supplement Shaklee yang sesuai untuk saya ketika itu..masa tu saya dah nak masuk 6bulan mengandung..saya mula mengamalkan Omega guard dan Vitalea..Oleh kerana saya mengidap kencing manis ketika hamil, setelah saya mengamalkan Omega guard, kadar gula saya menjadi lebih stabil dan saya mulalah lebih 'taat' mengamalkan Omega Guard..ha ceritanya anda boleh klik entry ini Diabetes ketika hamilSaya mula lebih percaya dengan keberkesanan Shaklee dan terus mengamalkan Set Berpantang dan kini Set Menyusu.. 

Kini saya sudah ada 'crowd' saya dalam page Sweetiemom Gallery dan skill saya dalam marketing semakin meningkat. Saya juga mula sharing tentang Shaklee dengan kawan-kawan dan mendapat feedback yang baik..Sebelum ini, saya tolong gitu-gitu je suami..tapi kini saya mula serius dengan Shaklee kerana 
  • Produk yang bagus dan ternyata keberkesanannya
  • Menyediakan pendapat yang tinggi jika usaha juga lebih
  • Menyediakan faedah yang tinggi-cash bonus,car bonus dan menyertai convention diluar negara.
  • Semua boleh dilakukan secara online-order barang, coaching downline, promote barang
  • banyak medium boleh market barang online dan offline (cod barang)
  • mempunyai pasukan yang sentiasa support antara satu sama lain dan sering menganjurkan aktiviti beriadah yang menyeronokkan.
Hmm..rasenye cukup dulu sampai sini kot..doakan saya berjaya ye..Smoga Allah membantu kami sekeluarga dan insyaALLAH Kami akan menjadi Master Coordiantor Shaklee dengna pendapatan 6 angka!AMIN 




Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…