Skip to main content

Siapa Saya?

 Assalamualaikum..

Lama dah bersawang blog nih..hihi...tak pelah..marilah kita mulakan semula..jom kita berkenalan dulu!

Siapa saya?

Just call me Ainaa Atikah..orang biasa panggil aina je.. sudah berkahwin, mempunyai seorang putera diberi nama Haris Mikhail..


Anak sulung daripada 4 orang adik beradik

Saya anak sulung daripada 4 orang adik beradik..ada dua adik perempuan dan seorang lelaki. Adik pertama namanya Azureen, seorang baker, bisnes online dari rumah..haha work at home wife macam saya..oleh itu saya selalu lah jadi assistant 'terjun' die bila banyak order yang mendatang..hihi.jemput like page adik saya Anis CakeHouse Adik lelaki saya pulak tengah praktikal..belajar dengan ILP Banting..Adik no last, perempuan pun tgh praktikal, namanye Ira ,belajar jurusan pengurusan hotel UiTM Dungun..adik lelaki ni pasni trus nk keje kot..Ira ni mybe nk smbung degree..

Masa majlis aqiqah Haris baru 3m
Sudah 2 tahun bergelar Isteri orang

Alhamdulillah, setelah hampir 6tahun perkenalan saya dengan suami, Suharmi Abdul Talib, pada 31 Ogos 2012 jam 3.40 petang, kami telah sah diijabkabulkan..Kini telah 2 tahun kami bergelar suami isteri, syukur, kami jarang bergaduh dan kami bahagia..Alhamdulillah Allah mengurniakan suami yang baik kepada saya..my soulmate!

Ibu kepada seorang Putera

Pada 7hb Februari 2014, pada 7.17 malam selamat saya melahirkan seorang putera secara normal di Hospital Ampang. Alhamdulillah, dah jadi mak da saya..setelah hampir setahun berusaha..(hehe after 9m kahwin baru pregnant).

Haris 7m
Seorang yang suka memasak dan membaca majalah

Hobi memasak mybe dipengaruhi olek mak saya yang suke suruh saya tolong die kot..pada usia 9tahun saya sudah disuruh ke dapur kupas bawang, kacau lauk, goreng kerisik, dan macam macam lagilah..yela..saya anak sulung daripada 4 orang adik beradik..knala tolong mak macam2 kan..
Saya memang suka membaca sejak kecil lagi..masa sekolah rendah tiap-tiap hari balik sekolah saya akan baca surat khabar..bahgian favorite sukan dan hiburan..hahaha..tapi baca jugakla yang lain..setelah makin besar, saya suka baca majalah..mybe sbb mak saya pun suke beli majalah..dulu masa remaja suke majalah remaja..dah nak kahwin, bli majalah pengantin, sekarang dah ada anak, beli majalah Pa & Ma pulak..haha pasni nk bli rumah bli majalah Anjung Seri plak kot?hahhaha

Work At Home Mom

Setelah melahirkan anak, suami minta saya jaga sendiri anak kami..sebelum ni pun saya pernah bekerja secara kontrak di Jabatan Standard Malaysia di Cyberjaya selama setahun..setelah habis kontrak saya xsambung dah sbb da nak deliver..lepas deliver terus decide nk jaga anak..hubby mmg mengharap sangat saya jaga anak..dengan pelbagai cerita mengenai pengasuh dan taska yang tidak bertanggungjawab, menyebabkan lagila suami saya jadi gerun nak anta..
Oleh itu, saya pun mula lah berjinak-jinak dengan perniagaan online..
Kini saya mempunyai kedai online diberi nama SweetieMom Gallery.
Jemput like page Sweetiemom Gallery
Saya menjual

  • baju mengandung
  • baju menyusu
  • ovulation test strip bagi wanita yang ingin hamil atau ingin merancang secara semulajadi
  • aksesori bayi seperti bedung bayi dan barut bayi
Selain itu, saya juga merupakan pengedar Shaklee..Saya juga merupakan pengguna produk Shaklee bermula sejak saya hamil, berpantang dan kini menyusu kan bayi..Saya memang 'taat' dengan supplement sejak saya sekolah menengah lg sebab mak saya rajin belikan b-complex lah, multivitamin lah..hihi..bila saya dah start 20-an cmtu mak saya blikan epo kt saya..Alhamdulillah sejak saya berkenalan dengan Shaklee saya jatuh cinta dan mula 'taat' dengan supplement Shaklee.

Saya Pengedar Shaklee sekitar Ampang, Hulu Langat dan Puchong..Dulu area Klang n Shah Alam, tapi sekarang dah pindah Hulu Langat saya cover area sini lah pulak..hihi..tetapi untuk anda diluar area ni, saya boleh pos..xkisahla kt mana asalkan posmen boleh sampai..hihihi

Jika berminat tentang mana-mana produk Shaklee, atau baju menyusu..anda boleh terus hubungi saya

whatsapp Aina 019-399 0149 

ok la..byk da cite ni..jumpe di next entry!

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Persediaan barang-barang baby

Assalamualaikum..

hmm...hari ini rasa nak cerita pasal persediaan barang barang baby pulak.. 1st skali..masa da 4 ke 5 bulan tu saya da start tanya tanya orang dah..barang apa yang perlu ada..dan mula join expo.. thanks kepada kawan saya yang bagi saya checklist barang-barang bayi.. die amik dr blog nih:http://www.mypermatahati.com/blog selain tu, saya juga amik checklist daripada jusco..yang ni boleh didapati di kaunter pembayaran bahagian maternity, baby n kids.. tak silapla nama department dia..hihi
ok la..ni antara barang-barang yang dah saya beli..





Bakul bayi
bakul bayi ni saya beli melalui fb page Tilam bayi kekabu asli. kt sini banyakla pilihan dari segi coraknya..perkhidmatan pun bagus..lepas kita order kena tunggu dalam 2 minggu la baru siap..ok la tu kan.. daripada yang saya survey2..tak rmai sangat orang yang buat perkhidmatan set bakul bayi ni.. antara penjual set bakul online adalah Bakul Bayi..yang ni pun ok..cume bakul die tak ada penutup..so  tak jadi la..
Tilam Bayi
ti…