Skip to main content

ANDA ALAMI SEMBELIT, TERLALU LAMA BERTAPA DALAM TANDAS?

Assalamualaikum w.b.t.

Masalah sembelit saya rasa setiap orang mesti pernah alami kan?tapi anda tahu ke kenapa masalah ni terjadi? biasanya orang cakap kalau sembelit, makanlah betik, pisang, atau oren bagi lawas kan?

Dalam diet harian kita, makanan yang mengandungi serat adalah penting bagi melawaskan proses pencernaan kita. ia bertindak seperti penyapu, membantu mengeluarkan bahan yang tidak diperlukan oleh badan kita dalam bentuk tinja.
Selain serat, anda perlu banyak minum air. ini mempengaruhi juga kerana jika anda tidak cukup minum air, mungkin tinja anda akan keras dan susah untuk disingkirkan nanti..ia juga boleh menyebabkan kesakitan ketika aktiviti membuang.



Sekiranya anda jarang makan makanan berserat, dan masalah sembelit anda berterusan, anda boleh atasinya dengan menggunakan set sembelit shaklee yang terdiri daripada herbalax dan ostematrix.

HERB LAX

Herb lax diumpamakan sebagai julap ringan.. selain membantu melawaskan, dan mengatasi masalah sembelit, ia juga bertindak men detox kan badan anda..iaitu mengeluarkan bahan2 toksik dalam badan anda melalui tinja.. biasanya selepas anda makan herbalax, anda akan kerap ketandas, dan rasa ringan sikit perut..hihi
herbalax juga boleh digunakan untuk menguruskan badan, iaitu membuang toksik dan bahan yang tidak diperlukan.


Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisional dan kaedah saintifik. Ia gabungan 9 herba semulajadi iaitu
  • daun alfalfa  (membersihkan usu, darah, hati)
  • daun senna (merangsang pembersihan yang lembut pada perut dan usus, mempercepat proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak)
  • biji fennel (membuang toksik akibat lebihan makanan, membenatu pencernaan, mengatasi sembelit, kembung perut)
  • bunga blue malva (membantu proses detox dan mengimbangi tekstur kulit)
  • kulit batang buckhorn (melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan kelembapan pada usus)
  • akar licorice (membantu proses detox)
  • akar rhubarb (bertindak sebagai antibiotik)
  • biji anise (merangsang pengeluaran jus gastrik bagi membantu pencernaan)
  • akar culver (membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma)



OSTEMATRIX

OSTEMATRIX adalah gabungan mineral kalsium, boron, magnesium, fosforus, zinc, kuprum,manganes dan vitamin d. Selain fungsinya untuk menguatkan tulang (kalsium), ostematrix juga mengandungi magnesium (mg) yang membantu dalam melawaskan proses pencernaan.

Magnesium bertindak melembutkan tinja dengan meningkatkan penyerapan air oleh usus besar. 
Apakah kaitan Magnesium dan sembelit?
  • magnesium meningkatkan kandungan air dalam usus yang mana membantu proses peristalsis. PERISTALSIS( pergerakan seperti berombak yang mengerakkan tinja didalam usus anda) juga menolak makanan ke dalam perut.
  • Magnesium bertindak dalam 2 cara
    • magnesium merehatkan otot-otot usus supaya membantu mengelakkan berlakunya sembelit
    • magnesium menarik air, jadi ia meningkatkan kandungan air dalam kolon(usus besar), membuatkan tinja menjadi lembut dan memudahkan pengeluaran tinja.
Oleh kerana usus akan menyerap banyak air, kerana tindakan daripada magnesium, anda disyorkan mengambil air lebih banyak untuk mengelakkan dehidrasi.

Dengan mengambil 2biji ostematrix sebelum tidur, pastinya esok pagi anda tidak akan bertapa di dalam tandas..hihi

Ingin mencuba Herb lax dan Ostematrix?

Herb lax
Harga: RM 52.50


Ostematrix: 
Harga: rm 61


Anda boleh terus hubungi saya sms/whatsapp 

AINA 019 399 0149

Untuk rundingan harga dan produk bersesuaian dengan masalah anda, jangan segan silu, terus hubungi ya!


AINA
PENGEDAR SHAKLEE
C.O.D AMPANG, HULU LANGAT, PUCHONG

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…