Skip to main content

PEPPERMINT-GINGER PLUS MELEGAKAN KEMBUNG, PERUT, SENAK, SEBU DAN ANGIN BADAN

Assalamualaikum w.b.t.

Hujung tahun ni ramai la orang kahwin, saya pun terima banyak jemputan..kelmarin adik ipar saya kahwin..adik ipar saya ni lelaki, jadi saya ni dari rombongan lelaki la..
Lepas nikah, kami dijamu pulut kuning dan kari ayam..saya masa tu dah alamak dah..pulut ni angin, tapi rasa lapar jugak ni..sekali mak saudara ni gi isi banyak pulak pulut dalam pinggan..lebih kurang macam sepinggan nasi jugakla..banyakla kan?saya pulak masa tu kalut dengan anak, tak sempat nak suruh kurangkan..diorang pun da sibuk menikmati..macam seganlah pulak nak susahkan diorang nak hulur pinggan suruh kurangkan pulut tu.jamah jela..

Selesai majlis belah perempuan, belah lelaki pula..alhamdulillah semuanya lancar..saya pun tak ada la rase letih sangat atau sengal sengal..cuma sebab musim hujan, sejuk je.rasa ngantuk je..esoknya suami nak mengurut..saya pun cakap, nak urut jugakla, lama dah badan tak urut since after bersalin dulu..mak mertua pun call tukang urut kegemaran dia buat temujanji..makcik urut tu pun datangla rumah

Makcik tu pegang je bahagian belakang saya, haih..awat tegang sangat urat hang ni?banyak angin ni..ni ada ni biji biji nih! (sambil gosok2 tekan2 urat, sakit woooo)..dari belakang, ke kaki, lepas tu pusing depan..sampai kat perut, makcik tu urut, ada bunyi angin banyak..stiap kali makcik tu gosok tekan, bunyi macam belon pun ada, tak pun macam air kocak kocak dalam kolam..ha camtu la..saya pun seram jugak la..adoi banyak nya angin.,sakit woo makcik tu urut..yela kena bahagian sakit, memang sakitlaaaaa..lepas tu dia urut tapak kaki ala reflexology tu..bahagian perut jugak yang sakit..memang banyak anginla kat perut ni..rasa sebab makan pulut banyak kot.

esoknye terasa dah sakit area makcik tu urut..die pesan dah..esok mungkin rasa sakit..huh..macam mana ni..sendawa pun tak banyak sangat..adui fikir la nak buat macammana.

Petang tu pergi shaklee branch penang, dengar health and wellness talk dengan beli barang. sebelum balik tu terpandang dekat rak display dia peppermint-ginger plus..eh ni macam penah baca, elok untuk digestive problem, angin dan seangkatan dengannya..terus bagitahu hubby dan terus beli. balik terus telan sebiji dulu sebab tak makan malam lagi..die tulis after meal..huh, tak sabar makan sebiji dulu..



on the way nak gi makan, tengah makan, balik rumah asik buang atas bawah dengan jayanya..nasiblah tak ada bau yang melampau..seronok rasa..sebab effect die cepat. balik rumah, telan lagi 2 biji..hihi..sepanjang malam duk buang angin..bahagian yang urut pun tak rasa sakit sangat dah..lega rase angin dalam badan ni dapat dikeluarkan..

oleh itu, saya decide nak bawak je kemana mana peppermint-ginger plus ni..bagi saya ia da macam minyak angin dah...melegakan senak, dan angin dalam perut ni.

Anda mengalami masalah yang sama ke?selalu kembung perut, senakperut, rasa sebu cam tu..boleh cuba peppermint-ginger plus ni..

Harga? RM 45 sahaja..ada 90 biji..maximum sehari makan 3 biji sahaja.

Nak order?nak tanya?
  Hubungi saya sms/whatsapp AINA 019 399 0149 Sekarang!!

PENGEDAR SHAKLEE
C.O.D AMPANG,HULU LANGAT, PUCHONG


Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Persediaan barang-barang baby

Assalamualaikum..

hmm...hari ini rasa nak cerita pasal persediaan barang barang baby pulak.. 1st skali..masa da 4 ke 5 bulan tu saya da start tanya tanya orang dah..barang apa yang perlu ada..dan mula join expo.. thanks kepada kawan saya yang bagi saya checklist barang-barang bayi.. die amik dr blog nih:http://www.mypermatahati.com/blog selain tu, saya juga amik checklist daripada jusco..yang ni boleh didapati di kaunter pembayaran bahagian maternity, baby n kids.. tak silapla nama department dia..hihi
ok la..ni antara barang-barang yang dah saya beli..





Bakul bayi
bakul bayi ni saya beli melalui fb page Tilam bayi kekabu asli. kt sini banyakla pilihan dari segi coraknya..perkhidmatan pun bagus..lepas kita order kena tunggu dalam 2 minggu la baru siap..ok la tu kan.. daripada yang saya survey2..tak rmai sangat orang yang buat perkhidmatan set bakul bayi ni.. antara penjual set bakul online adalah Bakul Bayi..yang ni pun ok..cume bakul die tak ada penutup..so  tak jadi la..
Tilam Bayi
ti…