Skip to main content

BAGAIMANA NAK HILANGKAN JERAWAT BATU SUPAYA TAK TAKUT DAH NAK TENGOK CERMIN?

Assalamualaikum w.b.t

Anda ada masalah jerawat batu?masalah parut jerawat?mesti tak suka nak tengok cermin, lagi lagi kalau kongsi cermin dengan orang lain kan? nak tangkap gambar pun, handphone mesti ada camera 360, suapaya boleh edit guna magic skin kan..so tak nampakla jerawat dan parut parut jerawat kan?tapi sampai bila nak buat camtu? meh saya kongsi cara atasi nya dengan vitamin shaklee..dalam gambar ke live ke orang tengok kulit muka smooth je.,hihi.,

Antara testimoni yang saya dapat ialah setelah menggunakan collagen powder shaklee, jerawat batu dah tak keluar lagi.. disini saya attach testimoni pelanggan setelah menggunakan collagen powder shaklee. Antaranya, jerawat batu tidak lagi timbul, kulit lebih menjadi kemerahan ala ala pink blushing gitu dan kulit rasa lebih tegang.

Semakin meningkat usia, badan semakin kurang menghasilkan kolagen, dan mengakibatkan banyak kedutan dan garis halus. Selain itu, kolagen juga boleh rosak akibat daripada sinaran matahari, radikal bebas, tidak cukup nutrisi, merokok dan lain-lain.

Apa sebenarnya fungsi collagen?


  • menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • kuku lebih kuat, bintik putih pada pangkal kuku akan hilang
  • kulit akan lebih lembab, dan parut jerawat kan mula menghilang
  • menghilangkan tanda penuaan seperti tompok-tompok hitam di kulit
  • membantu mengurangkan geseran disendi-sendi.


Ini antara testimoni pelanggan saya setelah menggunakan SHAKLEE COLLAGEN POWDER



Tengok tu, selain jerawat batu tak tumbuh kembali, suami pulak perasan kulit semakin kemerahan ala pink blushing..aihh..siapa tak suka kalau suami puji camtu kan..

Masalah jerawat juga mungkin disebabkan oleh badan ada banyak toksin. Jadi, adalah digalakkan anda yang mengalami masalah ini, detox dulu badan anda. Biasanya saya sarankan untuk ambil alfalfa atau herbalax untuk detox badan terlebih dahulu. Setelah detox, badan anda akan lebih mudah menyerap vitamin. Lagi satu paling penting, banyak minum air masak ketika detox, supaya bahan-bahan toksik daripada badan ni lebih mudah disingkirkan samada dalam urine atau pun tinja. Ketika anda detox, mungkin anda akan mengalami beberapa side effect, iaitu healing crisis..Apa itu healing crisis? itu nanti kita sambung next entry ya!

Untuk lebih maklumat lanjut, dan produk sesuai dengan masalah anda, anda boleh refer disini dan boleh hubungi saya

AINAA 019 399 0149 sms/whatsapp

PENGEDAR SHAKLEE
C.O.D AMPANG, HULU LANGAT, PUCHONG
POS KESELURUH NEGARA






Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…