Skip to main content

SET BERPANTANG SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Di ruangan ini saya nak senaraikan set berpantang mengikut keperluan dan bajet anda.

 Kenapa pilih Set Berpantang Shaklee?

Jika anda alah dengan jamu, ini la penyelesaian nya..kebanyakan wanita alah dengan jamu maybe sebab jamu ni panas..yang alah tu, biasanya lepas pakai pilis ke, jerawat naik..tak pun makan jamu ni boleh buat kita alami sembelit..dah la kena jahit kat bawah tu kn, sembelit pulak..nak teran pun takut !!! haih..jauhkanla dari kena sembelit masa berpantang.

Selain tu, bila pakai pilis ni, bila kita susu kan anak, jatuh pulak serbuk tu kat anak..memang lecehla kan..lagipun, set berpantang ni untuk kita rasa bertenaga, luka dibawah tu cepat baik, dan luka dalaman juga.
kepada yang bersalin secara caesarian, memanglah sesuai sangat amik set ni..yela orang bersalin caesar ni. tak digalakkan makan jamu sebab panas..lagipun mereka lebih banyak luka akibat pembedahan, jadi memang saya suggest amik set berpantang ni sebab ada zinc.


Untuk membaca pengalaman saya menggunakaan set berpantang shaklee, klik disini.

SET BERPANTANG BAJET

VITALEA
B COMPLEX WITH FOLIC ACID
CHEWABLE VITA C
ZINC COMPLEX
OSTEMATRIX

HARGA: RM 270

SET BERPANTANG OPTIMUM

VITALEA
BCOMPLEX WITH FOLIC ACID
SUSTAINED RELEASE VITA C
ZINC COMPLEX
OSTEMATRIX

HARGA: RM320

SET BERPANTANG PREMIUM

VITALEA
B COMPLEX WITH FOLIC ACID
SUSTAINED RELEASE VITA C
ZINC COMPLEX
OSTEMATRIX
ALFALFA

HARGA: RM370

Untuk konsultasi mengikut keperluan dan bajet anda, sila hubungi Aina 019 399 0149.

PENGEDAR SHAKLEE
C.O.D AMPANG, HULU LANGAT, PUCHONG

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…