Skip to main content

ANAK KERAP LETIH SAMPAI TERTIDO DALAM KELAS? BAGAIMANA NAK ATASI NYA?

Assalamualaikum w.b.t

Sesi persekolahan dah bermula. Tapi anak anda kerap letih? Tak bermaya dan kerap tertido bila didalam kelas? Alamak nak buat macammana ni? Tak nak la kan anak pasif je dalam kelas dan ketinggalan sebab tertido dalam kelas..Hmm..kena cari penyelesaian ni!

Pagi pagi anak dah kena bangun nak pergi sekolah. Pagi sampai tengahari sekolah rendah. Balik sekejap, mandi, tukar baju makan, sambung pula pergi sekolah agama sampai petang. Malam pula kena buat homework. Kadang kadang malam ada tusyen. owh..penuhnya jadual! Macammana nak bagi anak tetap cergas dan dapat fokus masa belajar? 

Jawapannya, beri anak anda makanan tambahan. Bila anak anda bertenaga, anak anda akan lebih fokus dalam pembelajaran.


Kenapa perlu bagi anak makanan tambahan?

  • supaya anak bertenaga dan cergas 
  • supaya anak lebih fokus didalam kelas
  • supaya anak anda cukup nutrisi yang diperlukan dalam diet seharian.
  • supaya perkembangan minda anak dan tumbesaran tidak terjejas.


Bagaimana nak memilih makanan tambahan yang sesuai dengan anak anda? 

Pilih yang mudah dimakan. Biasanya untuk kanak-kanak, ada jenis chewable tablet berperisa buahan yang sedap untuk dikunyah. Jika anak anda tidak gemar ubat..mungkin dia ingat vitamin adalah ubat, anda boleh memberinya susu, atau makanan berbentuk cecair seperti mealshake. Anak anda tidak perasan pun ia sebenarnya adalah vitamin untuknya!

Jika anak anda suka mengunyah, anda boleh mencuba Vita-Lea for children. Vita- Lea ini berperisa anggur, pasti digemari anak anda!


Vita-Lea for children ini telah di improve formulanya berbanding multivitamin yang lama. Lihat disini, banyak kelebihan yang telah ditambah dalam setiap tablet multivitamin ini.




Anak anda perlu kan banyak khasiat. Mungkin dengan diet sehariannya, ianya  tak cukup untuk menampung keperluannya. Biasalah kanak-kanak ni, bukannya suka makan sayur, padahal sayurlah sumber banyak vitamin yang diperlukan mereka. Jadi, makanan tambahan inilah penyelesaian yang lebih mudah!


 Lihat banyakkan?lagi-lagi sayur tu?anak anda akan makan sayur sebanyak tu ke?hmm..susah kan?
Vita-Lea for children ni hanya perlu makan 1-2 biji sehari dah cukup untuk menampung keperluan vitamin dan mineral nak-anak kita.

Kalau anak anda jenis susah nak kunyah tablet, anda boleh trick mereka dengan Mealshake! Mealshake ni sedap tau! Rasa vanila..lagi-lagi kalau minum masa sejuk-sejuk.rasa macam aiskrim vanila cair.


Mealshake ni anda boleh bancuh masa sarapan pagi anak-anak. contoh resipi seperti bawah ni. mesti anak-anak suka!


Dua makanan tambahan ni pasti akan beri anak anda lebih bertenaga dan aktif dalam pembelajaran mereka. Jadi anda tak perlu risau dah macammana keadaan mereka disekolah. Mudah sahaja, anda boleh anak anda makan multivitamin chewable, atau bancuh mealshake, atau kedua-duanya sekali pun boleh! Semua ibubapa inginkan anak mereka berjaya dalam pelajaran kan?Disamping itu, mahu anak anak sihat. Jadi, inilah penyelesaian kebimbangan anda.

Vita-Lea for kids makan 1 hari 1-2 tablets
sebotol ada 60 biji. boleh tahan 1-2 bulan

Harga: RM 111.00

(Bulan Januari 2015 ada promo beli 3 percuma 1)

Mealshake sehari 1-2 scoop bergantung kepada kesukaan citarasa anak anda
1 canister (544 g)  boleh tahan 1-2 bulan juga.

Harga: RM 113.75

Ini juga untuk anak-anak anda juga kan..pelaburan dihari tua nanti. Jadi, cepat-cepat hubungi saya ye!

AINAA 019 399 0149

PENGEDAR SHAKLEE 
C.O.D. AMPANG, HULU LANGAT, PUCHONG
POS KESELURUH MALAYSIA

Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Kelas Antenatal di Hospital Ampang

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite pasal pengalaman pegi kelas antenatal di Hospital Ampang..masa awal2 preggy dulu xtau pun kewujudan kelas ni..pastu da bace majalah, blog..rase cam best plak..kredit to blog http://achikani.blogspot.com/2012/10/kelas-antenatal-di-hospital-ampang.html dan http://al-suria.blogspot.com/2013/04/antenatal-class-hospital-ampang.html.. Kepada sesiapa yang berminat nak mengikuti kelas antenatal kat hospital Ampang ni boleh la hubungi nombor kat bawah ni untuk buat reservation n nak tanya pape..
Klinik O&G Hospital Ampang : 03-42896087 
Saya gi kelas ni masa 26 Disember 2013..hehe..da lame tapi baru nak cite kn?xpe2..bolehla nk refresh sket. Apa yang dipelajari dari kelas antenatal ni?haaaa..korang mesti nak tau kn?.ok..kat sini saya tunjuk jadual die..

ni adalah pamplet yang diorang bagi masa kat kelas tu..klas ni PERCUMA tau! n hanya diadakan setiap hari Khamis minggu ke-empat..seeloknya suami pun kena ikut sekali..tapi malangnye disaat-saat akhir..comp…