Skip to main content

PENGALAMAN HADIRI BENGKEL NUTRISI SHAKLEE

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita tentang pengalaman saya menghadiri bengkel nutrisi shaklee. Untuk pengetahuan anda, Shaklee sentiasa memberi anda guidance dengan mengadakan pelbagai jenis aktiviti seperti bengkel, training dan talk untuk memberi pengetahuan kepada ahli shaklee tentang kebaikan produk dan juga teknik pemasaran.

Sebelum ini suami saya pernah menghadiri New Dristributor Training dan kami memang dah lama bercita-cita nak hadiri bengkel nutrisi shaklee ni..Alhamdulillah akhirnya tercapai juga. Bengkel ini lebih menerangkan tentang setiap fungsi produk shaklee dengan lebih mendalam. Bengkel yang saya hadiri ni berlangsung pada 25 januari 2015, hari Ahad di Home Office Shaklee di The Pinnacle, Sunway,Subang jaya. Ianya berlangsung pada 10 pagi hingga 5.30 petang.

Setiap peserta diberikan buku, buku ni special tau sebab dia isi tempat kosong, so, memang kena fokusla dengar nutritionist tu explain. ha, nutritionist  yang bagi talk hari ini ialah Nurul Hidayah. Dia ni nutritionist di KL Branch. Sebelum ni saya pernah jumpa dia di KL branch tanya-tanya sikit pasal produk hihi..tapi tanya masa dia kat kaunter terusla..hihi. 


Suasana santai, yang best, dekat luar disediakan mealshake dan performance drink..bila-bila masa nak minum ambil je. Saya ni kalau datang shaklee yang ada talk ke, memang mealshake la saya minum banyak-banyak sebab sedap. rasa vanila..ingat bulan depan nak belilah!hihi..sepanjang bengkel tu, adalah 5 cawan kot saya minum...

Disebabkan saya ada anak kecil, so angkutlah sekali, letak dia dekat bawah tepi meja..nasib baikla Haris ni tak buat hal sangat..petang-petang je, maybe dah penat kot..tengok tu, dia pun sibuk nak dengar..


pukul 1, bengkel pun stop sekejap untuk makan dan solat. kami dijamu di Restoran Mahabbah, Sunway.Tak sangka la pulak shaklee nak bagi makan sedap-sedap nih.tempat pun cantik, eksklusif. nampak dekat entrance tadi, sitinurhaliza, lisa surihani, ziana zain pun dah penah datang sini makan. Makanan dia makanan arab. Nasi mandy. bila tengok, memang banyakla, dah la separuh ekor ayam kot?tapi saya boleh habiskan dengan jayanya..hahaha...terkejut jugakla..suap juga dekat haris, tapi dia macam tak suka..haris ni makanan luar dia tak suka sangat, nak mama dia masak juga..huhu

pukul 2.30 bengkel bersambung sehingga pukul 4.30 petang. lepa tu aktiviti berkumpulan. saya dapat sama group dengan husband iaitu buat poster dan bentangkan tentang produk nutriferon. 5.30 petang bengkel berakhir. sijil pun dapat..seonok rasa hadiri bengkel nutrisi ni..rasa lengkap diri jadi Shaklee Independance Distributor (SID). yela, lepas ni nak konsultasi customer senangla sebab dah tambah pengetahuan kan?

Baiklah lepas ni if anda ada masalah kesihatan atau nak tahu lebih lanjut tentang produk shaklee, boleh tanya saya. Kalau berminat nak jadi ahli shaklee pun boleh hubungi saya juga! InsyaAllah saya akan cuba explain sebaik dan semudah mungkin. anda boleh contact saya seperti di bawah

AINAA 019 399 0149

PENGEDAR SHAKLEE
COD AMPANG, HULU LANGAT, PUCHONG
POS KESELURUH MALAYSIA



Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Kelas Antenatal di Hospital Ampang

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite pasal pengalaman pegi kelas antenatal di Hospital Ampang..masa awal2 preggy dulu xtau pun kewujudan kelas ni..pastu da bace majalah, blog..rase cam best plak..kredit to blog http://achikani.blogspot.com/2012/10/kelas-antenatal-di-hospital-ampang.html dan http://al-suria.blogspot.com/2013/04/antenatal-class-hospital-ampang.html.. Kepada sesiapa yang berminat nak mengikuti kelas antenatal kat hospital Ampang ni boleh la hubungi nombor kat bawah ni untuk buat reservation n nak tanya pape..
Klinik O&G Hospital Ampang : 03-42896087 
Saya gi kelas ni masa 26 Disember 2013..hehe..da lame tapi baru nak cite kn?xpe2..bolehla nk refresh sket. Apa yang dipelajari dari kelas antenatal ni?haaaa..korang mesti nak tau kn?.ok..kat sini saya tunjuk jadual die..

ni adalah pamplet yang diorang bagi masa kat kelas tu..klas ni PERCUMA tau! n hanya diadakan setiap hari Khamis minggu ke-empat..seeloknya suami pun kena ikut sekali..tapi malangnye disaat-saat akhir..comp…