Skip to main content

BARU ANAK SEORANG, KEPALA DAH NAK BOTAK? ATASINYA SEKARANG!

Assalamualaikum w.b.t.

Masalah ni biasa terjadi, lepas bersalin, rambut pun alahai senangye berguguran. sekali sikat hah, amboi banyak betul yang gugur.gugur di sikat, yang kat lantai?bergumpal-gumpal.kalau sapu tu banyak lagi rambut dari habuk. bila belek-belek rambut?alamak!!Kenapa makin nipis je?lepas tu macam lapang je dekat tengah-tengah ni?oh tidak! takkan muda-muda dah nak botak?

Patut ke risau? Memang patut risau, tetapi anda harus cepat-cepat cari jalan penyelesaiannya..sebab kalau tak, makin lama makin teruk jadinya..takkanla dah botak betul-betul baru nak cari penyelesaian kan?lagipun kita ni perempuan, orang pertama akan tegur ialah suami kita. macam saya, kalau suami tegur bab-bab kecantikan ni, memang cepat terasa..kalau boleh tak nak die tegur tak elok. tegur nampaka makin cantik ke tu takpe, lagi selalu lagi bagus..hehe


Faktor keguguran rambut selepas bersalin


Hormon tidak stabil


Selepas bersalin, hormon wanita cuba untuk seimbang semula seperti sebelum anda hamil. Ketidak stabilan hormon ini perkara biasa bagi wanita yang selpas bersalin. masalah keguguran rambut biasanya akan dilihat selepas 4 bulan melahirkan anak dan akan berterusan 2 bulan seterusnya. ada juga yang berterusan lagi jika tidak dirawat. Oleh itu, saya biasanya mensyorkan untuk rawat secara dalaman iaitu mengambil supplement zinc. Zinc telah diketahui umum mampu merawat keguguran rambut, kuku rapuh dan bayak lagi. anda boleh baca selanjutnya disini.

Masalah stress


Masalah emosi dan stress memang menjadi faktor pelbagai penyakit lebih-lebih lagi keguguran rambut. ini kerana ketika stress, otot-otot di kulit kepala dan leher mengecut dan menyebabkan peredaran darah di kulit kepala terganggu.. Sekaligus menggangu bekalan oksigen dan nutrien sampai ke folikel rambut.

Masalah Pencemaran


Jika anda tidak memakai tudung, rambut anda mudah terdedah dengan pancaran UV yang boleh merosakkan rambut dan melambatkan rambut tumbuh baru.

Selalu mewarna dan aktiviti mendandan


Rambut akan kerap rosak, rapuh jika kerap diwarnakan dan diluruskan (rebonding).

Atasinya dengan produk Prosante



Untuk Masalah rambut gugur, saya syorkan 
  • Revitalizing shampoo
Mengimbangi kulit kepala , mengurangkan kusut dan mengekalkan keseimbangan kelembapan dan kilauan

  • Lightweight Conditioner
Menampilkan Scalp Health complex, meyerap kutikel rambut untuk mengekalkan keseimbangan PH dan hidarasi kulit kepala.. Ramuan berasakan tumbuhan membantu penstruktutran semula permukaan bilah rambut supaya anda akan subur, bebas kusut. mudah diurus dan meningkatkan kekuatan rambut anda.

  • Nourishing scalp treatment
memberi tenaga kepada folikel rambut. Menormalkan kulit kepala supaya rambut lebat dan sihat. diformulasi dengan ekstrak swertia dan ginseng untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga kepada akar rambut.





Kajian klinikal juga menunjukkan keputusan memberangsangkan!




Apa kata mereka yang telah menggunakannya?




Jadi, jom tempah sekarang! Anda boleh hubungi saya terus seperti dibawah

AINAA 019 399 0149

PENGEDAR SHAKLEE
COD AMPANG, HULU LANGAT, PUCHONG
POS KESELURUH MALAYSIA









Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

KETAHUI CARA DAPATKAN ANAK PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Dah share mengenai petua-petua ynak dapatkan baby boy..so sekarang petua nak dapatkan baby perempuan pela..sebenarnya tak susah, ianya terbalik sahaja dengan petua dapatkan anak lelaki..so kat sini saya nak cerita kaitan antara hari subur dengan jantina bayi dan juga petua-petua lain yang boleh anda praktikkan.

ok, pada yang belum baca entry nak dapatkan anak lelaki, disini saya inintro dikit..takut tak faham pula terma-terma yang saya guna. Mula -mula perlulah tahu..ovum  wanita (telur wanita) membawa kromosom X. Sperma lelaki pula membawa kromosom X dan Y. untuk mendapatkan anak perempuan, perlulah gabungan XX manakala anak lelaki, gabungan XY. Oleh itu bakal bapa dan bapa sekalian, janganlah salahkan isteri anda kalau tak dapat jantina anak yang diingini, sebab kromosom daripada sperma bapa la yang menentukan..TAPI YANG PENTING, SEMUANYA DITENTUKAN OLEH ALLAH S.W.T.

Walaupun semuanya telah Allah tentukan, tetapi kita sebagai hambaNya, perlu juga usaha sekiran…