Skip to main content

BAGAIMANA NAK HILANGKAN KEPUTIHAN KETIKA HAMIL YANG MERIMASKAN?

Assalamualaikum w.b.t.

Anda mengalami keputihan ketika hamil?Rimas kan? Tak selesa. Tak selesa juga nak asyik tukar pantyliner je. Huh nak cepat-cepat hilangkan, tapi bagaimana?

Saya dulu hamil memang alami masalah ni.memang rimas sangat. ditambah dengan saya mengidap Gestational Diabetes Mellitus atau Kencing Manis ketika hamil, lagilah teruk keadaannya. Rasa gatal je, nak duduk tak selesa, nak bergerak pun tak selesa, nak garu memang tak bolehla..dia rasa gatal macammana ntah nak cakap, anda yang mengalaminya mesti faham kan?

 Huh , masa pergi Kiinik kesihatan, saya bagitahu doktor, bagaimana nak hilangkan masalah keputihan ni, dia pun suruh saya pegi pergi bilik lain, nak ambil sampel keputihan saya tu.Doktor kata kena buat HVS ni. Saya pun ikut kan jela, apa tu HVS? HVS maknanya High Vaginal Swab. Yang saya tak suka buat HVS ni sebab dah guna speculum (gambar bawah ni). sakit tau!



Lepas dah cek, dapat tahu saya kena jangkitan candida. Doctor kata biasa untuk pesakit kencing manis, kena kawal pengambilan gula. Doctor bagi ubat sapu. yela tak boleh ubat makan sebab pregnant. tapi ubat ni tak hilang jugak. cuma berkurangan je..tapi nanti datang balik. Masa tu saya tak bernasib baik sebab saya tak terdedah dengan kebaikan alfalfa. Baru baru ni ada kawan beritahu cara dia atasi keputihan dia menggunakan alfalfa. Selalu anda dengar alfalfa kena makan kan?Kali ni, hanya dengan basuh bahagian intim anda dengan air alfalfa sahaja! so tak payah risau jejaskan kandungan ke apa..



Bagaimana nak buat?


larutkan 3 biji alfalfa kedalam air suam
basuh bahagian intim anda setiap kali anda mandi.


InsyaAllah, anda akan rasa berkurangan dan hilang secara beransur-ansur. Amalkan sampai baik tau!

Kalau anda juga mengidap kencing manis ketika hamil, anda boleh baca juga cara mengawalnya mengikut cara saya.

Apa lagi, hubungi saya untuk selesaikan masalah anda ni, lagipun guna dibahagian luaran kan, tak ada efek pun kepada baby anda. Cara pun mudah je. Semudah A, B, C kata orang..huhu..Lagipun Alfalfa banyak manfaatnya, anda juga boleh guna ketika berpantang nanti juga dan juga ketika menyusukan anak. Sebab Alfalfa ni terkenal fungsinya sebagai milkbooster juga tau! 

Hubungi saya SMS/WHATSAPP, insyaAllah saya akan consult dan guide anda tentang cara penggunaan dan produk sesuai dengan anda.

AINAA 019 399 0149

PENGEDAR SHAKLEE
C.O.D. AMPANG, HULU LANGAT, PUCHONG
POS KESELURUH MALAYSIA




Comments

Popular posts from this blog

BABY HARIS TELAN SILICA GEL..MAMA KENA BUAT APA?

Assalamualaikum w.b.t
Anak anda penah tertelan silica gel tak? Lepas tu anda buat apa? Huh petang tadi haris macam termakan je silica gel tu. memang panik la nak buat apa.rasa biru dah muka saya time tu.
Cerita nya macam ni Saya baru terima barang dari astro go shop saya ni jenis excited kalo beli barang nak terus buka dan try.. tak kisahla beli barang online ke kat kedai ke..sampai umah mesti nak try saya beli compactor..yang tempat simpan baju tu tengah pasang pasang nampak dah ada silica gel dalam tu..biar jela lepas tu haris ni duk panjat sana sini, saya pun rimas, letak die dalam compactor tu.. saja konon nak bagi die mainla.


lepas tu rasa nak tangkap la gambar haris. da tangkap gambar, nak save dan tengok balik lepas tu pandang haris tengok dia dah gigit silica gel tuh! habis bertaburan saya pun terus angkat die ke bilik air dan korek mulut dia.. dapatla sikit tapi silica gel tu macam da larut sikit..macam rupa pasir dah. memang panik +takut+risau+menyesal sangat sebab cuai
lepas tu …

DERITA GEGATA (URTICARIA) SELAMA 5 BULAN BERAKHIR JUGA

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak cerita kisah saya. Korang tau tak apa itu gegata or urticaria? Gegata ni gàtal gilaaaa..bentuk peta. Ada orang panggil kelopak garam,ada orang panggil sembur pontianak
Saya kena gegata ni sejak dlm bulan dec 2016.dalam selang beberapa hari malam saya akan gatal gatal.menggaru xboleh berhenti.bangun tengok badan dah berpeta sana sini.mulanya sapu minyak cap kapak la nak kasi lega.lega sebab berangin jela.tp still gatal.bila nk pagi dlm pkul 4lbih bru gatal tu mula hilang.bru boleh tido lena

Mulanya suspek tilam ada hama saya tukar tilam,tukar bantal,tukar caar.cadar siap rebus lagi dalam air mendidih.tapi masih kena.seminggu 2-3x saya mesti gatal. Mulanya malam sahaja,kemudian semakin kerap,kadang siang pun kena.

Saya jumpa doc dan doc beri chloropherinamine atau piriton.sejenis ubat tahan gatal,sejenis anti-histamine.selain itu,doc kata boleh juga ambil cetrizine.cetrizine ni lebih ok la utk ibu menyusu.bila ubat dah habis,bila saya nk beli kt farmasi…

Persediaan barang-barang baby

Assalamualaikum..

hmm...hari ini rasa nak cerita pasal persediaan barang barang baby pulak.. 1st skali..masa da 4 ke 5 bulan tu saya da start tanya tanya orang dah..barang apa yang perlu ada..dan mula join expo.. thanks kepada kawan saya yang bagi saya checklist barang-barang bayi.. die amik dr blog nih:http://www.mypermatahati.com/blog selain tu, saya juga amik checklist daripada jusco..yang ni boleh didapati di kaunter pembayaran bahagian maternity, baby n kids.. tak silapla nama department dia..hihi
ok la..ni antara barang-barang yang dah saya beli..





Bakul bayi
bakul bayi ni saya beli melalui fb page Tilam bayi kekabu asli. kt sini banyakla pilihan dari segi coraknya..perkhidmatan pun bagus..lepas kita order kena tunggu dalam 2 minggu la baru siap..ok la tu kan.. daripada yang saya survey2..tak rmai sangat orang yang buat perkhidmatan set bakul bayi ni.. antara penjual set bakul online adalah Bakul Bayi..yang ni pun ok..cume bakul die tak ada penutup..so  tak jadi la..
Tilam Bayi
ti…